Haberler

Ramazan Dolu Dolu Geçecek

Güncelleme:

MANİSA Belediyesi 2012 yılı Ramazan Ayı etkinlik programı, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu tarafından açıklandı.

Etkinliklerin çoğunlukla Niobe Açık Hava Sahnesi'nde gerçekleştirileceğini belirten Ustamehmetoğlu, çeşitli konserlerle Manisalılara keyifli bir Ramazan geçirteceklerini söyledi.

Bu yılki Ramazan Ayı etkinlik programı, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu ve Kültür Müdürü Yonca Ekmekçi tarafından Belediye Encümen Salonu'nda düzenlenen basın açıklaması ile duyuruldu.

Başkan Yardımcısı Ustamehmetoğlu, etkinliklerin Ramazan Ayı'nın ilk günü olan 20 Temmuz akşamı Seyyah Müzik Grubu Türk Tasavvuf Musikisi Konseri ile başlayacağını belirterek, etkinliklerin 24 Temmuz Salı günü Ahmet Şafak, 31 Temmuz Salı günü Ali Çakar, 6 Ağustos Nalan Altınörs, 15 Ağustos Çarşamba günü Coşkun Sabah'ın konserleri ile devam edeceğini söyledi. Finalin Ramazan Bayramı'nın 3. Günü olan 21 Ağustos Salı günü ünlü pop müziği sanatçısı Gülşen ile yapılacağını söyleyen Ustamehmetoğlu, her kesimden insana hitap eden sanatçıları getirmeye özen gösterdiklerini belirtti.

Her Akşam Bir Etkinlik

Ramazan ayının sıcak yaz gününe denk gelmesi dolayısıyla etkinlikler için Niobe Açık Hava Sahnesi'ni tercih ettiklerini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Ustamehmetoğlu, etkinlik saatlerinin 21:30 olduğunu ifade etti. Ustamehmetoğlu, ' Oldukça yoğun bir etkinlik takvimi hazırlayarak tüm Manisalılar'ın Ramazan akşamlarına renk katmak istedik.

Bu doğrultuda Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun orta oyunu olan Kız Kaçırma, TRT Sanatçısı Yıldırım Bekçi ve Amir Ateş'in ayrı günlerde vereceği Türk Tasavvuf Musikisi ve Türk Sanat Müziği Konseri, Manisa Belediyesi Konservatuarı Konserleri, Çağdaş Yaylı Grubu Konseri, yerel sanatçılarımızdan oluşan Ozanlar Konseri, Hüseyin Köroğlu şefliğindeki Tasavvuf Musikisi Korosu Konseri ve halkımızın her programına ilgi gösterdiği Manisa Şehzadeler Mehteri Konserleri'ni Manisalılar ile buluşturacağız.

Bunun yanı sıra Kadir Gecesi'ne özel olarak saat 22:30'da Muradiye Camii'nde program gerçekleştireceğiz. Çoğu etkinliğimiz Niobe Açık Hava Sahnesi'nde gerçekleştirilecek. Sadece etkinliklerin son günü sahne alacak olan sanatçı Gülşen, konserini Cumhuriyet Meydanı'nda verecek' dedi.

İftarlar Okul Bahçelerinde Olacak

Manisa Belediyesi ile hayırseverler işbirliği ile kurulan iftar çadırlarının bu yıl okul bahçelerinde gerçekleştirileceğini söyleyen Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, tüm Manisalılar'ı iftar sofralarına davet etti. Ustamehmetoğlu, 'Ali Rıza Çevik, Halil Yurtseven, Saruhan Bey, Ahmet Bedevi, Hafsa Sultan İlköğretim Okulları'nın bahçelerinde iftar yemeği vereceğiz. Ayrıca biz belediye olarak her yıl olduğu gibi Kırtık İtfaiye Müdürlüğü'nde, Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği de dernek binaları önünde iftar yemeği verecek.

Her yıl olduğu gibi muhtarlarımız tarafından tespit edilen ailelere verilmek üzere hazırladığımız yardım paketlerini bugünden itibaren dağıtmaya başladık. Manisa merkezde 5 bin aileye iftar erzak yardımında bulunuyoruz. Bu yıl da Ramazan Ayı'nın bolluk, bereket, huzur ve mutlulukla geçmesi dileğiyle tüm halkımızı Manisa Belediyesi adına gerçekleştirilecek olan etkinliklere davet ediyoruz' diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nalan Altınörs Ahmet Şafak Ali Çakar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title