Haberler

Bolu'da piyasa değeri 72 milyon dolar olan kaliforniyum ele geçirildi

Güncelleme:

Bolu'da bir otomobilde nükleer silah başlıkları ve atom enerjisi santrallerinde kullanılan piyasa değeri yaklaşık 72 milyon dolar olan 18,01 gram kaliforniyum ele geçirildi.

Bolu'da düzenlenen operasyonda "kaliforniyum" olduğu değerlendirilen 18,01 gram radyoaktif madde ele geçirildi.

Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada, Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar kapsamında Atatürk Orman Parkı yanında durdurulan bir otomobile operasyon düzenlendiği bildirildi.

ATOM ENERJİSİ KURUMU'NA GÖNDERİLDİ

Araç içinde yapılan aramada,nükleer silah başlıkları ve atom enerjisi santrallerinde kullanılan 18,01 gram kaliforniyum maddesi ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, piyasada değeri yaklaşık 72 milyon dolar olduğu değerlendirilen ve ithali, sevki ve bulundurulması izne tabi olan maddenin, incelenmek üzere Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'na gönderildiği ifade edildi.

Ekiplerin, ele geçirilen kaliforniyum maddesiyle ilgili 5 şüpheli hakkında soruşturma başlattığı belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Emniyet Müdürlüğü Bolu 3. Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (24)

adım gibi:

buradan devlete sesleniyorum el koyduğunuz maddeyi hemen satıp 40 milyon dolara qatara verdiğiniz tank palet fabrikasını geri alın

23
2
yanıtYanıtla
ADMAN:

Tank palet fabrikasi satilmaz artik, kaliforniyum, u satip parasini oraya aktaralim.

12
1
yanıtYanıtla
çiftetelli:

daha bunlar neki . daha kendi borumuzu çıkaracağız topraktan. hele bir 2023 olsun kendi bor madenimizi çıkarım dıj güçleri borluyacağız.

5
5
yanıtYanıtla
atvoku:

sende sevr de mi lozan da mı demişler 100 yıl toprağın altından bişey çıkaramaz türkiye diye ne mal insanlarsınız ??

yanıt1
yanıt1
Hizreti Ebdulah:

iyide 2023 zan etmiyorum amerika ve bati izin verse yer alti zenginliklerimizi çikarsak. Iki sene içinde türkiye ambargolar ile karşi karşiyadir....iç barişi ve komşularla huzuru sağlamadan batilillarin zülmünden kurtulmak zor galiba

yanıt0
yanıt0
Vatandaş:

2023 ün önemi biiznillah Hz. Mehdi a.s. ın mevcut yönetimden yönetimi devralıp başa gelmesidir...bor vs...sonraki şeyler...

yanıt0
yanıt1
Leyli Leyli yar:

Satıp messi''yi trabzona alabilir miyiz?

8
1
yanıtYanıtla
Halil Sayan:

Bolu neresi sınır şehri mi? Bolu ya kadar giren düşman ülkeyi baştan başa deler geçer. Neredeyiz? . Ne yapıyoruz? Nereye gidiyoruz?

6
2
yanıtYanıtla
..........:

Bence Boludan geçip gidiyorlardi. Yoksa Boluda ne işi var o maddenin. Eskiden Bolu da o kadar az araç vardı ki hangi araba kimin bilirdik. O park da bize yakın sayılır.

yanıt1
yanıt0
azad:

Son kaliforniyum yakalndı haberi reçine çıkmıştı bakalım bu ne çıkacak domates falan çıkabilir kabzımaldan farkı olmayan adamlar haber yapıyor malum.

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title