Haberler

PTT Müdürlüklerinde Organ Bağış Standı

Sağlık Bakanlığı ve PTT Genel Müdürlüğü tarafından imzalanan protokol kapsamında, Adıyaman PTT Merkez Müdürlüğü binasında Sağlık Müdürlüğü tarafından organ ve doku bağış standı kuruldu.

Sağlık Bakanlığı ve PTT Genel Müdürlüğü tarafından imzalanan protokol kapsamında, Adıyaman PTT Merkez Müdürlüğü binasında Sağlık Müdürlüğü tarafından organ ve doku bağış standı kuruldu.

Vatandaşların organ ve doku bağışı konusunda bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulması için başlatılan kampanya ile çok sayıda kişinin organ ve dokularını bağışlaması bekleniyor. İnsan yoğunluğunun çok olduğu PTT müdürlüklerinde, her ayın ilk haftası stantların açık olacağı belirtildi.

Adıyaman'da yaklaşık 400 kişinin şimdiye kadar organlarını bağışladığı ifade edildi. Organ ve doku bağışında bulunulması için sağlık görevlileri vatandaşlara tanıtıcı broşür ve küçük kitapçıklar dağıttı. PTT merkez binasına kurulan standa ilk gün 10 kişi organ bağışı yapmak için müracaatta bulundu.

Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Sağlık Bakanlığı ile PTT Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile her ayın ilk haftasında standın kurulacağını belirterek şöyle konuştu: "İşlem hacminin çok yoğun olduğu kurum olan PTT İl müdürlüklerimizin bünyesinde vatandaşlarımızın farkındalık düzeyini artırmaya dönük stant açışı ile ilgili bir etkinlik planladık. Kurduğumuz bu stantla vatandaşlarımızın özellikle organ ve doku bağışı konusunda farkındalık düzeyini artıracağız. Gerçekten insan hayatı için, çok elzem olan organ ve doku bağışı özellikle yaşama tutunma adına umutla bekleyen, belki on binlerce insanımızın yaşam için bir umut kapısı bu açıdan özellikle vatandaşlarımızın organ ve doku bağışı konusunda gerekli ehemmiyeti göstermesi ve özeni göstermesini arzuluyoruz."

PTT Başmüdürü Mahmut Dolaş ise, organ bağışına kurum olarak destek verdiklerini ifade ederek şunları söyledi: "Bu konuda her türlü yardımı vermeye, destek olmaya çalışacağız. Kurumumuza yoğun müşteri talepleri var. Yoğun giriş çıkışlar var. Vatandaşlarımızı bilgilendirme açısından önemli olduğunu düşünüyorum."

Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Tıbbı Hizmetler Daire Başkanı Opr. Dr. Süleyman Kılınç, binlerce insanın organ beklediğini belirterek,

vatandaşların duyarlılık göstermesi gerektiğini ifade etti. Kılınç, dini açıdan bir sakıncası olmadığının açıklandığını, hatta yaşatmak adına hayırlı bir iş yapıldığını aktardı.

Organ ve doku bağış standının açılışıyla ilgili düzenlenen programa, Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Taş, PTT Başmüdürü Mahmut Dolaş, Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı Opr. Dr. Süleyman Kılınç, KHB Başhekim Yardımcısı Opr. Dr. Ali Kaplan ve çok sayıda sağlık ve PTT çalışanı katıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Mehmet Emin Taş Süleyman Kılınç Adıyaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title