Haberler

PTT Kargo Çalışanları Süresiz İş Bırakma Eylemi Başlattı

Adana'da PTT Kargo çalışanları ihaleyi alan yeni firmanın özlük haklarını kötüleştirdiğini ileri sürerek, süresiz iş bırakma eylemi başlattı.

Adana'da PTT Kargo çalışanları ihaleyi alan yeni firmanın özlük haklarını kötüleştirdiğini ileri sürerek, süresiz iş bırakma eylemi başlattı.

PTT Genel Müdürlüğü, yaklaşık 5 yıl önce PTT Kargo'yu kurup ihaleyle taşeron firmaya vererek hizmet sunmaya başladı. 60 personelin çalıştığı Adana PTT Baş Müdürlüğü'ne bağlı Fevzipaşa PTT Kargo İşletme Müdürlüğü'nde 1 Şubat günü eski firmanın ihale süresi bittiği için yeniden ihale yapıldı. İhaleyi ise bu kez başka bir firma kazandı.

Yeni firmanın ihaleyi kazanmasının ardından kargo çalışanları maaşlarını 18 gün sonra 80 lira eksik olarak aldı. Kargo çalışanları bazı arkadaşlarının hala maaşlarını almadığını ve sigortalarının yatırılmadığını ileri sürerek süresiz olarak iş bırakma eylemi başlattı.

PTT Kargo'nun önünde toplanan çalışanlar alkışlarla taşeron firmayı protesto etti. PTT Kargo çalışanları adına konuşan 2 çocuk babası 32 yaşındaki Fehim Güney, ihaleyi kazanan firmanın bin 50 lira olan maaşı 980 liraya çektiğini ileri sürdü. Güney, "Çalışıyorsanız şartlar bu istiyorsanız çalışmayın denildi. Bazı arkadaşlarımızın maaşları da yatmadı. Sigortalarımız bu şirket ihaleyi aldığından buyana yatmıyor. Devletin vermiş olduğu asgari geçim indirimini de vermeyeceklerini söylediler. Bizim özlük haklarımız kötüleştirildi. Bu şartlar düzeltilmediği taktirde iş yapmayacağız. Şu an süresiz iş bıraktık. Bu nedenle de Adanalılardan özür diliyoruz. Biz hakkımızı arıyoruz" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fevzipaşa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title