Haberler

Prof. Dr. Ünal: "Önünüze gelen ilk aşıyı olun"

Güncelleme:

Prof. Dr. Ünal: "Önünüze gelen ilk aşıyı olun" Korona virüsle mücadelede aşılama çalışmaları sürüyor.

Prof. Dr. Ünal: "Önünüze gelen ilk aşıyı olun"

İSTANBUL - Korona virüsle mücadelede aşılama çalışmaları sürüyor. Salgınla mücadelede aşının önemine vurgu yaparak Prof. Dr. Necmettin Ünal Türkiye'de bulunan Sinovac ve Biontech aşılarını işaret ederek "Önünüze gelen ilk aşıyı olun" dedi.

Prof. Dr. Necmettin Ünal, Kanal D ekranlarında hafta içi her gün canlı yayınlanan sunuculuğunu Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı'nın yaptığı "Neler Oluyor Hayatta" programına canlı bağlanarak merak edilenleri yanıtladı.

"Acil olarak 60 milyon kişi aşılanmalı"

Prof. Dr. Necmettin Ünal Çin menşeili Sinovac ve Almanya-ABD ortaklığında geliştirilen Biontech aşısı ile ilgili konuştu. Ülkemizde toplamda yaklaşık 15 milyon kişilik aşı olduğunu söyleyen Ünal, acil olarak 60 milyon kişinin aşılanması gerektiğini vurgulayarak "Önünüze gelen ilk aşıyı olun" dedi.

Ayrıca iki aşının da önemli bir yan etkisi olmadığının altını çizen Ünal, aşılar arasındaki fark için ise, Biontech'in ilk dozunun, Çin aşısına oranla daha etkili olduğunu belirtti. Çin aşısı için ikinci dozun mutlaka olunması gerektiği, ikinci dozdan 28 gün sonra etkisinin görüldüğü ve etkinliğin yüzde 90'ın üzerinde olduğunu açıklayan Prof. Dr. Necmettin Ünal kendisinin Biontech, eşinin ve kızının ise Çin aşısı olduğunu söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Necmettin Ünal Kanal D Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title