Haberler

Prof.Dr. Namık Açıkgöz'den Şehir Üzerine Konferans

Güncelleme:

İmaret Dergisi tarafından, 8 Aralık Pazar akşamı Gönül Gözü Çay Evi'nde, "Şehrin Hafızaları" başlıklı bir konferans düzenledi.

Muğla Üniversitesi'nden Prof. Dr. Namık Açıkgöz'ün konuşmacı olarak katıldığı programda; şehri sevmede hatıraların etkisine değinen Prof. Dr. Namık Açıkgöz, hafızası olan kadim şehirleri kuran ve inşa eden geleneğin ve bu geleneği taşıyan hafızanın önemine dikkat çekti. Karaman'ın da kadim, hafızası olan bir şehir olduğunu, dile getiren Prof. Dr. Namık Açıkgöz: "Bir şehirde kütüphaneler, müzeler, tarihî yapılar şehrin hafızasını muhafaza eden önemli mekânlardır. Anadolu'da şehir dediğimiz zaman aklımıza gelecek beş on şehirden birisi, hiç kuşkusuz Karaman'dır. Karaman arka planı olan, zengin bir şehirdir. Şehir dediğimizde içinde yaşadığımız mekânları anarız. Çünkü o mekânlarda hatıralarımız vardır" dedi.

Şehirdeki kültürel ve sanatsal faaliyetlerin şehrin hafızası açısından büyük önem taşıdığını belirten Prof. Dr. Namık Açıkgöz; Batı'daki şehir anlayışının, İslâm'daki Medine anlayışından çok sonra geliştiğini ve bu açıdan kendi geleneğimizi ve Batı geleneğini çok iyi okumamız gerektiğini söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Muğla Üniversitesi Namık Açıkgöz Karaman Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title