Haberler

Prof. Dr. Ali Kurt, yeniden başkan seçildi

Güncelleme:

Erzurum Tarihini Araştırma ve Tanıtma Derneği'nin yapılan olağan genel kurulunda Prof.Dr. Ali Kurt, yeniden başkanlığa seçildi.

Erzurum Tarihini Araştırma ve Tanıtma Derneği'nin yapılan olağan genel kurulunda Prof.Dr. Ali Kurt, yeniden başkanlığa seçildi.

Daha önce pandemi ve çoğunluk sağlanamaması nedeniyle iki kez iptal edilen Erzurum Tarihini Araştırma ve Tanıtma Deneği, olağan genel kurulu yapıldı. Genel kurulda bir konuşma yapan Prof. Dr. Ali Kurt, Erzurum'da tarihi eserlerin yeterince değerlendirilmediğini ve sahip çıkılmadığını söyledi.

Erzurum'un özellikle müze yönünden eksik olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kurt, birçok şehirde 7-8'er tane müze bulunurken Erzurum'da bulunan iki müzeden birini kapalı olduğunu hatırlattı.

Erzurum Müzesi'nin 2 yıldır kapılarının halka kapalı olduğunu belirten Prof. Dr. Ali Kurt, Erzurum'da ki tarihi eserlere daha iyi bakılması ve sahip çıkılması gerektiğine dikkat çekti.

Prof.Dr. Kurt, dernek olarak daha önce çıkardıkları, 'Tarih Yolunda Erzurum Dergisi'nin bundan sonra dijital ortamda yayın hayatına devam edeceğini de belirterek, Erzurum tarihinin araştırılması ve tanıtılması ile ilgili çalışmaların bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada devam edeceğini bildirdi.

Ayrıca; '93 Harbi' olarak anılan 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nda düşmanın bozguna uğratıldığı Aziziye Tabyaları'n daki 'saygı yürüyüşü', Pasinler Savaşı'n da şehit düşen Selçuklu Türk Askerlerini Anma ve Sarıkamış Şehitleri'ni Anma Programları gibi etkinliklere de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada katılacaklarını söyleyen Prof. Dr. Ali Kurt, Ermeni meselesinde de Erzurum ve çevresinde katliam yapan 'kötü' Ermenileri kınamaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Yapılan açılış konuşmasının ardından hesap bilançosu, faaliyet programı ve denetim raporunun okunup oylanmasından sonra seçimlere geçildi. Genel kurula katılan delegelerin tamamının oyunu alan Prof.Dr. Ali Kurt, yeniden başkanlığa getirilirken, yönetim kurulu üyeliklerine de Prof. Dr. H. Ömer Özden, İsmail Bingöl, Şenol Mızrak ve Mahir İnanç seçildiler.

Derneğin Denetim Kurulu Üyelikleri ise şu isimlerden oluştu; Ragıp Deligöz, Yusuf Doğrudil, Cahit Hınıslıoğlu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Kurt Erzurum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
title