Haberler

Postacı Film Çekti, 'Yıpranma Hakkı' İstedi

Güncelleme:

Kütahya'da posta dağıtıcısı Nevzat Çoban, yıpranma haklarını alabilmek için 27 dakika süreli 'Postacı' adlı film çekti.

Posta dağıtıcısı Nevzat Çoban, PTT Kütahya Başmüdürlüğü önünde yaptığı açıklamada yerel bir televizyon kanalının desteğiyle kısa film çekimini gerçekleştirdiğini söyledi. Filmin yönetmeninin, senaryo yazarının, yapımcısının ve başrol oyuncusunun kendisi olduğunu belirten Nevzat Çoban, amacının posta dağıtıcılarına da yıpranma hakkı verilmesi olduğunu söyledi.

Postacıların çamurda, karda ve buzda yürüdüklerini anlatan Nevzat Çoban postacılara yıpranma hakkı için çaba göstermeyen milletvekillerini de kınadığını söyledi. Vatandaşların mektuplarını zor şartlara rağmen aksatmamak için ortalama 20 kiloluk çanta taşıdıklarını belirten Çoban şöyle dedi:

"5 bin 434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu'nun 40'ıncı maddesinin 4'üncü bendine göre posta dağıtıcılarının yaş haddi 55'dir. '55 yaşından sonra çalışamaz' demektedir. Bu kanun gereği kurumumuz istese de istemese de 55 yaşında bu arkadaşlarımızın emekliliğine 10 yıl kala kapının önüne koymak zorundadır. Peki bu arkadaşlarımız 10 yılı nerede çalışacaklar.

Kalan 10 yıllarını nasıl tamamlayacaklardır. 55 yaşındaki insanı kim işe alır. Madem postacı yıpranmıyor ise neden 65 yaşına kadar çalıştırmıyorsunuz. Yıprandığını kabul ediyorsunuz, 55 yaşından sonra çalıştırmıyorsunuz da, neden yıpranma hakkı vermiyorsunuz?"

Nevzat Çoban, çektikleri filmin PTT Genel Müdürlüğü ile hiçbir bağlantısı olmadığını, kimseden de bir kuruş destek almadıklarını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kütahya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title