Haberler

Portekiz'in Kristal Sesi Teresa Salgueiro İş Sanat'ta Sahne Alacak

Güncelleme:

İş Sanat'ın dünya müziği kuşağı mart ayında Lizbon Hikâyesi filminden tanıdığımız Madredeus'un kalbi Teresa Salgueiro ile devam ediyor

Dünya müziği kuşağı, mart ayında kristal sesli şarkıcı Teresa Salgueiro'yu ağırlıyor. 1987 ve 2007 yılları arasında Portekiz'in ünlü topluluğu Madredeus'un vokalistliğini üstlenen Salgueiro, Wim Wenders'in Lizbon Hikâyesi adlı sinema filmindeki rolüyle dikkatleri üzerine çekmişti. Portekizli genç yorumcu José Carreras, Caetano Veloso, Angelo Branduardi gibi çeşitli sanatçılarla olan çalışmalarının ardından, ilk solo albümü olan Obrigado'yu 2006 yılında piyasaya çıkardı.

Septeto de João Cristal ve Lusitânia Ensemble işbirliği ile iki albüm daha çıkararak başarısını uluslararası müzik dünyasında pekiştiren sanatçı, sadece şarkıların değil, sözlerinin de tamamen kendisine ait olduğu ilk solo albümü O Mistério'nun duygu yüklü şarkılarıyla İş Sanat sahnesine konuk oluyor.

Fado geleneğinden ilham alan ve opera, blues, tango unsurlarını buluşturan vokal tarzıyla geleneksel tınılara çağdaş bir yorum getiren Salgueiro, 20 Mart Perşembe akşamı İş Sanat'ta Portekiz esintisi yaşatacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Portekiz Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title