Haberler

Polisten Ailelere Terör Uyarısı

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne kayıt için gelen öğrenci ve ailelerini hazırladıkları stantta karşıladı.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne kayıt için gelen öğrenci ve ailelerini hazırladıkları stantta karşıladı. Polis memurları, öğrenci ve ailelerine uyarıcı broşürler dağıttı.

Terör örgütlerinin üniversitelerden militan temin etmesinin önüne geçmeyi amaçlayan Emniyet Genel Müdürlüğü, yeni bir uygulama başlattı. Uygulama kapsamında, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ekipleri, kayıt döneminde ÇOMÜ Terzioğlu Kampüsü içerisinde 'İlk adımda dost eli' adı verilen bir stand açtı. Gelen aile ve öğrencilere çay - kahve ikramı yapılan standa, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan bilgilendirici film gösterildi. Ayrıca öğrenci ve aileleri için ayrı ayrı hazırlanan broşürler de standa gelenlere dağıtıldı.

Uygulama, öğrenci velilerini memnun etti. Su Ürünleri Fakültesini kazanan kızı Özge Yılmaz'ı kayıt için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine getiren baba Süleyman Yılmaz, ÖSEM önünde kurulan Emniyet Standındaki çalışmaları çok takdir ettiklerini söyledi. Polislere, "Kızımı önce Allah'a sonra size emanet ediyorum" diyen baba Yılmaz, "Ben daha önce Çanakkale'ye gelmiştim. Buranın çok güvenli bir yer olduğunu biliyorum. Elbette ülkemizin her noktası güvenli. Ancak yine de her baba gibi endişelerimiz vardı. Polisimizin bu çalışması beni çok memnun etti. Artık gözüm arkada kalmayacak. Kızımın emin ellerde olduğunu biliyorum. İçin rahat bir şekilde memleketime döneceğim" diye konuştu.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve öğrencilere dağıtılan broşür, 'Hayat tercihlerden ibarettir' başlığını taşıyor. Broşürde, "Örgütler sizden beslenir. Enerjinizi, gücünüzü, zamanınızı ve gençliğinizi harcar. Sizi ateşe atanların sizleri uzaktan nasıl keyifle seyrettiklerini görürsünüz. Doğru bir seçim yaptınız, üniversiteye geldiniz. Şimdi sıra doğru bir seçim daha yapıp hayattaki rolünüzü belirlemede" gibi ifadelere yer verildi.

Veliler için hazırlanan ve 'Biz onu okulda biliyorduk' başlığını taşıyan broşürde ise, "Ülkemizde bölücü terör örgütü PKK'dan başka bir çok terör örgütünün de var olduğunu, örgüt üyelerinin genelde aile içi iletişimsizlik ve ilgisizlikten dolayı örgüte katıldıklarını biliyor musunuz?" ifadelerine yer verildi. Örgütlerin, öğrencileri arkadaş toplantıları, sinema konser gibi masum etkinliklere davet ettikleri, ardından burs, kalacak yer ve ya kitap temin edip abartılmış değer gösterdikleri, örgütün görüşleri doğrultusunda yayın yapan kitap ve gazete okutturdukları, yasal olmayan mitinglere götürüp, bildiri dağıttırıp afiş astırdıkları gibi uyarıların da yer aldığı broşürde ailelerin alması gereken önlemlere de yer verildi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Emniyet Genel Müdürlüğü Özge Yılmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title