Haberler

Polis'in Şiddet Uyguladığı İddiası Hozat'ı Karıştırdı

Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde polisin işsiz olan 36 yaşındaki İmam Aslan'ı gözaltına alırken şiddet kullandığı iddiasıyla dün gece emniyet önünde toplanan bir grup gösteri yaptı.

Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde polisin işsiz olan 36 yaşındaki İmam Aslan'ı gözaltına alırken şiddet kullandığı iddiasıyla dün gece emniyet önünde toplanan bir grup gösteri yaptı. Aslan, serbest bırakılırken kendisine şiddet uyguladığını ileri sürdüğü görevliler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Hozat'ta dün akşam saatlerinde iddiaya göre görevli polisler, bir soruşturma kapsamında İmam Aslan'a kimlik sorup, gözaltına almak istedi. Gerekçesiz olarak gözaltına alındığını öne süren Aslan, polislere direndi. Polis zor kullanarak Aslan'ı gözaltına alıp, emniyete götürdü. Bu iddia ile ilçede kısa sürede 'polis bir kişiyi döverek gözaltına aldı' söylentisinin yayılması üzerine aralarında Hozat'ın Bağımsız Belediye Başkanı Cevdet Konak'ın da bulunduğu yaklaşık 200 kişi emniyet önünde toplanıp, Aslan'ın serbest bırakılmasını isteyerek Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında sık sık, "Dersim onurdur, onuruna sahip çık, işkence yapmak şerefsizliktir, Dersim faşizme mezar olacak" sloganı atıldı. Saat 24.00'e kadar devam eden bu eylem, İmam Aslan'ın serbest bırakılmasıyla sona erdi.

Bugün Belediye Başkanı Cevdet Konak ile gözaltına alınıp, daha sonra serbest bırakılan İmam Aslan, basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı basın açıklamasında Belediye Başkanı Konak, İmam Arslan'ın polis şiddetine maruz kaldığını ileri sürerek şöyle konuştu:

"Bugün burada ilçemizde yaşanan bir hak ihlali nedeniyle toplandık ve demokratik tepkimizi ortaya koyduk. Biz hukukun, hak ihlallerinin ve domokratik anayasanın tartışıldığı bir dönemde, ilçemizde hala olağanüstü hal dönemindeki koşulların yaşatılması, bizleri son derece üzmüştür. Dün akşam ilçe merkezimizde bir arkadaşımıza yapılan şiddete ve hak ihlaline karşı halkımız demokratik tepkisini ortaya koymuştur. İlçe emniyet amiri ve yanındaki polisin, arkadaşımıza karşı uyguladığı şiddeti bizler gerek kaymakam, gerekse ilçedeki savcıya söyledik. Olayın takipçisi olacaklarını bizlere söylediler. Umarım bir daha böyle hak ihlalleri olmaz ve halkımız bu nedenlerden dolayı sokağa dökülmez."

Serbest bırakılan İmam Aslan, halkın gözü önünde polisin kendisine şiddet uygulayarak gözaltına aldığını iddia etti. Aslan, daha öncede polisin şiddetine maruz kaldığını öne sürerek, rapor almak istediği doktorların kendisine rapor vermediğini ileri sürdü. Aslan, "Bugün gittiğim doktordan darp edildiğime dair rapor da aldım ve bana şiddet uygulayan görevliler hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum" dedi.

Ferit DEMİR- TUNCELİ- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Pazar günleri döviz büroları açık mı? Döviz bürosu Cumartesi ve pazar günleri çalışıyor mu 2024? Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title