Haberler

Polis Helikopteri Neden Düştü?

Güncelleme:

4 polisin şehit olduğu polis helikopteri neden düştü? İşte olayın tüm ayrıntıları:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Havacılık Şubesi'ne bağlı polis helikopteri Anadolukavağı'nda denize düştü.

Olayda, helikopterde bulunan 5 kişiden İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özdemir yaralı kurtulurken Bilgi İşlem Şube Müdürü Ragıp Ali Bilgen ve 9 yaşındaki oğlu Deniz Bilgen, Pilot Başkomiser Murat Güçlü ile THY Uçuş Akademisi 2. pilot adayı Mehmet Oray Sarıçay hayatını kaybetti.

SONAR cihazıyla yapılan aramalar sonucunda denizden çıkarılan cesetler Paşabahçe Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

Asayiş, operasyon, keşif gözetleme, eğitim, polis-taktik vb. uçuşlarının yanı sıra fotoğraf-film çekimleri için de kullanılan helikopterin teknik arıza sebebiyle motorunun durduğu belirtiliyor.

Beykoz Anadolukavağı semalarında uçuş yaparken düşen Fransız yapımı Alouette SA 318C tipi polis helikopterinin saat 14.30'da Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'nden kalkış yaptığı öğrenildi. Tamamlaması gereken rutin kontrol uçuşunu yapan helikopterle telsiz irtibatı saat 16.30 sularında kesildi. Hemen ardından gerçekleşen kazayı gören tanıklar olayı şöyle anlattı:

"Saat 16.40 sularında bir gürültü meydana geldi. Helikopterin denizin yüzeyinde olduğunu gördük. Yavaş yavaş batmak üzereyken içeriden biri çıkıp yardım çığlıkları attı. Bu sırada askerî tekne şahsa yetişti. Askeri birliğe doğru gittiler."

İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu, helikopter kazasından yaralı olarak kurtulan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özdemir'i, tedavi gördüğü Kavacık Medistate Hastanesi'nde ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Mutlu, Özdemir'in ağır yaralı olmadığını, omuriliğinde zedelenme ve topuğunda çatlak bulunduğunu, ancak durumun önemli olmadığının ifade edildiğini söyledi. Helikopterin, İstanbul Boğazı üzerinde kıyıya 150 metre mesafede düştüğünü belirten Vali Mutlu, "Öyle değerlendiriyoruz ki, bir teknik arıza olma ihtimali mümkün. Tecrübeli bir pilot emniyet müdür yardımcısı." diye konuştu.

HELİKOPTER FACİASI GAZETE MANŞETLERİNDE...

Düşen polis helikopterinde 9 yaşındaki oğlu birlikte hayatını kaybeden Bilgi İşlem Şube Müdürü Ragıp Bilgen'in acı haberi, Mersin'de yaşayan ailesini yasa boğdu. Toroslar ilçesinde yaşayan baba Mehmet Ali Bilgen (75) ve anne Ayşe Bilgen'e (69) haber, polis memurları ve 112 ekipleri nezaretinde verildi. Kazada torununu ve oğlunu kaybeden anne-baba, acılı haber sonrası fenalık geçirdi. Bunun üzerine 112 ekipleri tarafından kalp rahatsızlığı bulunan babaya ve anneye müdahale edildi. Anne ve baba müşahede altında tutulmak üzere Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Gözyaşlarına hakim olamayan anne "Haber benim içimi yaktı." diye ağıt yaktı. Oğlu ile en son bir hafta önce konuştuğunu belirten anne Ayşe Bilgen, "Oğlum halimi hatırımı sorar hep işte olduğunu söylerdi." dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

title