Haberler

Plastik Kapaklar Mutluluğun Sembolü Yapıyor

Güncelleme:

'Altın Kapak Sandalyeye' projesi kapsamında 20 yeni akülü araç daha Merinos AKKM'de düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

'Altın Kapak Sandalyeye' projesi kapsamında daha önceden dağıtılan 40 akülü sandalyenin ardından 20 yeni akülü araç daha Merinos AKKM'de düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

Bursa Kent Konseyi (BKK) Engelliler Meclisi tarafından yürütülen 'Altın Kapak Sandalyeye' projesi kapsamında toplanan plastik kapaklardan elde edilen gelirlerle ve hayırseverlerin katkılarıyla alınan 20 akülü sandalye aracı, düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

'Altın Kapaklar Sandalyeye' projesi kapsamında daha önceden dağıtılan 40 akülü sandalyenin ardından 20 yeni akülü araç daha Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi. Törene, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Ümit Korkmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul, eski Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, Bursa Mehter Takımı, derneklerin temsilcileri, öğrenciler ve engelli bireylerin aileleri katıldı.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, önemli bir hayırlı işlere imza atan bir kurumun başkanı olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ve Başkanı Recep Altepe'nin destek ve katkılarıyla Türkiye'nin en aktif ve en güçlü kent konseyi olduklarını belirten Semih Pala, "Bir Bursa markası olarak meclislerimiz, çalışma gruplarımız ve gönüllülerimizle birlikte 45 ayda 4800 faaliyet yaptık. Ortaya güzel işler ve insanlara hizmet eden işler çıkıyor. Engelliler Meclisi tarafından yürütülen 'Altın Kapak Sandalye'ye projesi kapsamında bu zamana kadar 40 adet akülü sandalye dağıttık. Akülü sandalyeler toplanan plastik kapaklarla alınıyor. Toplanan kapaklar bir geri dönüşüm firmasına piyasa değerinin üstünde satılıyor ve elde edilen paralarla akülü sandalyeler alınıyor" dedi.

Başvuruların, oluşturulan bir komisyon tarafından incelendiğini, müracaatlar içerisinde akülü sandalye almaya hak kazananların belirlendiğini, sayı fazla olduğunda ise kura çekildiğini anlatan Pala, "Bugün 20 tane akülü sandalyeyle birlikte rakamı 60'a ulaştırdık. Bu çalışma katılımcılığın bir örneğidir. Valilik veya belediyeler kapaklar toplanmadan sandalye veriyor. Büyükşehir Belediyesi reklamını yapmadan zaten akülü sandalye dağıtıyor. Bursa Kent Konseyi olarak bizler ise toplumda duyarlılık oluşturmak için kampanyayı düzenliyoruz. Her yaştan insan hem çevreyi kirletmemeyi, hem de bir başka insana fayda sağlamayı öğreniyor. Engelliler Meclisimizi ve Başkanı İbrahim Sönmez'i nitelikli ve özverili çalışmalarından ötürü tebrik ediyorum. Kampanyamıza destek olan kurumlara da önümüzdeki günlerle düzenleyeceğimiz törenle teşekkür edeceğiz" diye konuştu.

Bursa'nın ayrıcalıklı bir olduğunu ifade eden Semih Pala, Vali Şahabettin Harput'un da çalışmalarına önemli katkılar verdiğini dile getirdi. Bursa Kent Konseyi ve Valilik ortaklığıyla yürütülen 'kamu binalarının denetlenmesi çalışmaları hakkında bilgi veren Pala, kamu binalarının engellilere uygun hale getirilmesinin hem yasal, hem de insani zorunluluk olduğunu söyledi. Yine 'Altın Kapak Sandalyeye' projesi kapsamında geçtiğimiz aylarda 'Üç Yürek El Ele' projesinin yapıldığını, önümüzdeki günlerde de 'Engelsiz Nağmeler' projesi finalinin yapılacağını kaydeden Pala, elde edilen gelirlerin engellilerin önündeki engelleri bir nebze de olsa kaldırdığını belirtti. Pala, ayrıca 'Engelsiz Alan bayrağı' çalışmalarının da sürdüğünü dile getirdi.

Vali Yardımcısı Mustafa Güney ise, düzenlenen çalışmalardan ötürü Bursa Kent Konseyi'ne ve gönüllülere teşekkür etti. Bursa'da 14 binden fazla engelliye ev bakım aylığı verildiğini, 9 bine yakın engelli öğrencinin eğitim aldığını söyleyen Güney, kamunun birçok biriminde engelliye yönelik hizmet verildiğini, ancak önemli olanın erişebilmek olduğunu kaydetti. Kamu binalarının denetiminin hızla sürdüğünü hatırlatan Güney, Bursa Kent Konseyi'nin kampanyasıyla insanlar arasındaki işbirliğinin geliştirildiğini böyledi.

Konuşmaların ardından Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Vali Yardımcısı Mustafa Güney ve protokol tarafından akülü sandalyeler, Alim Gökyeşil, Lale Akdağ, Halil Elik, Rabia Dağlı, Hatice Yüksel, Çağatay Elçin, Naciye Demir, Halil İbrahim Yılmaz, Murat Emir, Serap Hoyladı, Nezihe Aras, Cengiz Bayrak, Merih Akten, Rüştü Yılmaz, Sami Rodoplu, Muhammet Şahin, Eren Baydar, Muzaffer Kanatlı, Nurten Aydın ve Kübra Bayduman'a teslim edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Güney Semih Pala Merinos Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title