Haberler

PKK'nın İnfaz Listesini Açıklayacak

İbrahim Güçlü, Diyarbakır Özel Yetkili Cumuhriyet Savcılığı'na PKK'nın infaz ettiği kişilerin listesini verecek.

Türkiye'de 12 Eylül öncesi kurulan 'Ala Rizgari' örgütünün liderlerinden olan ve bir süre önce TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na PKK'nın iç infazlarıyla ilgili bilgi veren yazar ve siyasetçi İbrahim Güçlü, konuyla ilgili soruşturma açan Diyarbakır Özel Yetkili Cumuhriyet Savcılığı'na PKK'nın infaz ettiği kişilerin listesini verecek. Güçlü, PKK'nın, Kürt yurtsever hareketini tasfiye etme projesi olduğunu ve Kürt yurtseverlerini bu nedenle infaz ettiğini söyledi.

İbrahim Güçlü, açıklamalarından sonra soruşturma başlatan Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'na yarın konuyla ilgili görüşlerini aktaracak. PKK'nın infazlarından oluşan ilk etapta 40 sayfadan oluşan ve yüzlerce kişinin isminin bulunduğu listeyi savcılığa teslim edeceğini ve görüşlerini aktaracağını kaydeden Güçlü, PKK'nın 15 binin üzerinde infaz gerçekleştirdiğini ve bu rakamı Abdullah Öcalan'ın da mahkemede dile getirdiğini söyledi.

'FAİLİ MEÇHULLER KATLİAMA DÖNÜŞTÜ'

Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na, yaklaşık bin kişiyi bulacak ikinci listeyi de önümüzdeki günlerde teslim edeceğini kaydeden İbrahim Güçlü, faili meçhullerin adeta katliama dönüştüğünü söyledi. PKK'nın sadece kendi içinde infaz gerçekleştirmediğini, bölgedeki Kürt siyasetçilerine, kanaat önderlerine, sıradan insanlara, köylülere yönelik de infazlar yaptığını belirten Güçlü, şunları söyledi:

"PKK, Devlet ve Hizbullah'ın ortak infazları ve katliama dönüşen bir faili meçhuller var. Bununla ilgili daha önce TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na açıklamalarda bulundum. Bu açıklamalardan sonra Diyarbakır Özel Yetkili Savcılık konuyla ilgili soruşturma açtı. Soruşturma kapsamında beni çağıran savcılığa yarın giderek hazırladığım 40 sayfalık infaz listesini teslim edeceğim. PKK kendi iç infazlarının yanısıra, diğer Kürt örgütlerine, sıradan insanlara, bölgedeki kanaat önderlerine, köylülere yönelik infazlar gerçekleştirdi. Abdullah Öcalan da mahkemede infaz ettiklerinin sayısının 15 binin üzerinde olabileceğini söyledi. BenİM savcılığa teslim edeceğim listede, ilk etapta üzerinde durulması gereken infazlar yer alıyor."

'PKK MUHALİFLERİ, HAİN DAMGASI VURUP İNFAZ EDİYOrdu'

PKK'nın hain damgası vurarak insanları infaz ettiğini dile getiren Güçlü, "PKK kendisine muhalefet edenleri veya Öcalan'a karşı çıkanları hainlikle suçlayarak bu infazları gerçekleştirdi. Ancak asıl gerekçe, PKK'NİN Kürt yurtsever hareketini tasfiye etme projesidir. Kendi içinde ise bu konuda duyarlı olanları infaz ederek tasfiye etti" dedi.

İbrahim Güçlü'nÜn Diyarbakır Özel Yetkili Savcılığı'na vereceği, listede yer alan bazı kişiler şunlar:

12 Eylül öncesi kurulan Kürdistan Ulusal Kurtuluşçuları ve KAWA'nın liderlerinden Ziraat Mühendisi Ferit Uzun, Özgürlük Yolu'nun Ağrı Şube Başkanı Mustafa Çamlıbel, DDKD liderlerinden Mustafa Tangüner ve Ali Kemal Adsız, PKK merkez komite üyeleri, Resul Altınok, Mehmet Şener, Çetin Güngör.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan İbrahim Güçlü Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title