Haberler

PKK Gösterisinde Ölen Aras'ın Başında Ateşli Silah İzine Rastlanmadı

Adana'da PKK yandaşlarının protestosu sırasında başına aldığı darbeyle ölen 15 yaşındaki İbrahim Aras'ın ölümüne ilişkin otopsi raporu hazırlandı.

Adana'da PKK yandaşlarının protestosu sırasında başına aldığı darbeyle ölen 15 yaşındaki İbrahim Aras'ın ölümüne ilişkin otopsi raporu hazırlandı. Aras'ın kesin ölüm nedeninin belirlenemediği raporda, 'yaralanma bölgesinde ateşli silah yanma ürünleri veya kalıntılarının saptanmadığı' belirtildi.

Hürriyet Mahallesi'nde 15 Haziran'da meydana gelen olayda, PKK yandaşı oldukları belirtilen 200 kişi, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 2 kişinin öldüğü olayları protesto ettiği sırada, İbrahim Aras başına aldığı darbeyle hayatını kaybetti. Olay sonrası Adana Valiliği yaptığı açıklamada Aras'ın el yapımı patlayıcının patlaması sonucu, göstericiler ise 'Polisin gaz kapsülü öldürdü' iddiasında bulunmuştu.

İLK RAPOR ÇIKTI

Adana Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı, Aras'ın ölümü ile ilgili hazırladığı otopsi raporunu tamamladı. İbrahim Aras'ın kesin ölüm nedeninin belirlenemediği vurgulanan raporda, "Vücutta herhangi bir travmatik lezyon izi tespit edilmezken, yaralama bölgesinde ateşli silah yanma ürünleri ve kalıntıları saptanmadığı ve kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu 1'inci İhtisas Dairesi'nde görüş alınması gerektiği' belirtildi.

GİZLİ TANIK DA DİNLENDİ

Öte yandan Aras'ın ölümüyle ilgili Cumhuriyet Savcılığı soruşturmasını sürdürürken ailesinin avukatı Vedat Özkan, daha önce yaptığı açıklamada Adana Emniyet Müdürlüğü'nün gizli tanık dinletmek isteyerek olayı örtbas etmeye çalıştığını öne sürmüştü. Bu iddianın ardından Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nda 'Gizli Tanık Alanya' adlı bir kişinin bu yönde ifadesinin alındığı ortaya çıktı. Gizli tanık ifadesinde olay saatinde 2 arkadaşıyla mahalleye esrar almak için gittiğini anlatırken şöyle dedi:

"Bir el tüfek patlaması sesi duydum. Ancak kimin ne tarafa ateş ettiğini görmedim. Tüfekle ateş edildikten sonra polis sokağa üç el bombası attı. Daha sonra arkamızdan gelen kalabalık bir grupla çocuğun düştüğü yere gitmeye başladık. Bu sırada S.A. sol koltuğunun altında aşağıya doğru dik vaziyette, sofra bezine sarılmış, sap kısmı görülen tüfek ile duvarın dibinden bize doğru gelerek bizi geçip gitti. Bu sırada bir evin damından, yüzünü göremediği bir kişinin, S.A.'ya 'Hadi lan, koş yok et' dediğini duydum."

EMNİYET AYDINLATMAYA ÇALIŞMIYOR

Adli Tıp Kurumu'nun raporunu değerlendiren Avukat Vedat Özkan, raporun gizli tanığın ifadesini çürüttüğünü ileri sürdü. Özkan, "Emniyet'in olayı gizli tanıkla kapatma ve örtme çabası, bu rapora çarpmış ve geri dönmüştür. Rapor, kesin ölüm nedenini tespit etmemişse de ateşli silah yarası olmadığını ortaya koymaktadır. İlkin bir patlayıcı olduğu savunulmuş, bu olmadığı ortaya çıkmıştı. Şimdi de emniyetin tanığı yalanlandı. Bu durum, kafanın gaz bombası kapsülüyle parçalandığı ihtimalini güçlendiriyor. Emniyet'in olayı çözme niyeti yoktur, kendini aklama gayretiyle fail ve failleri bulmuyor ve bulamıyor. Emniyet olayı aklamaya çalıştığı kadar, aydınlatmaya çalışsaydı, bu ölümü çoktan çözmüştü. Bu durumda Emniyet üzerindeki şüpheler artıyor" diye konuştu - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hürriyet Mahallesi Adli Tıp Kurumu Vedat Özkan Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500

Yorumlar (1)

Ercan yldrm:

Türk milleti, Zeytin dalı uzattı. Kürtlere kavgaya kırgınlığa son verelim. dost olalım kardeş olalım birlik olalım diye Çözüm süreci başlattı. Ama Kürtler bunu farklı algılayıp farklı işler peşindeler. bu günleri aramayın ileride! Pişman olacaksınız gibi geliyor bana.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title