Haberler

Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü'ne Saldırı Davası

Mahkeme, olayda kullanılan bombalı aracı temin ettiği öne sürülen, ancak henüz yakalanamayan şüpheli Erkan Öztürk ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmanın, sonuçlanma...

Kayseri'de, Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına 25 Mayıs 2012'de gerçekleştirilen ve biri polis 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısına ilişkin, 8 sanığın yargılandığı davada, mahkeme, olayda kullanılan bombalı aracı temin ettiği öne sürülen, ancak henüz yakalanamayan şüpheli Erkan Öztürk'le ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmanın, sonuçlanmasının beklenmesine karar verdi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Ali Çevik, Mahmut Denktaş ve Bakır Öztürk ile müşteki Mustafa Geben ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Hasan Çavaç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, geçen celse yazılan müzekkereye yanıt olarak, "şüpheli Erkan Öztürk'le ilgili soruşturmanın sürdüğünü" bildirdiğini belirtti.

Müdahil avukatı Hasan Kanatlı, cumhuriyet savcısının geçen celse verdiği mütalaaya katıldıklarını ifade etti.

-Savcıdan tutukluluk halinin devamı istemi

Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Şahin, suçun vasfı, delil durumu ve öngörülen ceza dikkate alındığında, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Sanık avukatları Behzat ve Kemal Binici de özetle, müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak, "Yargılama sonucunda beraat etmeleri kuvvetle muhtemeldir. Beraat etmedikleri düşünülse bile, suçun vasfının değişmesi söz konusudur. Deliller toplandı, müvekkillerimizin tahliyesine karar verilsin" dedi.

Duruşmada, söz alan sanıklar da tahliyelerini istedi.

-Mahkemenin kararı

Sanıklar Bakır Öztürk, Ali Çevik ve Mahmut Denktaş'ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, şüpheli Erkan Öztürk'le ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmanın, sonuçlanmasının beklenmesini kararlaştırdı.

Eksikliklerin giderilmesi için duruşma ertelendi.

-İstenen cezalar

Önceki duruşmada verilen esas hakkındaki mütalaada, sanıklar Bakır Öztürk, Salih Amaç, Necdet Öztürk, Mahmut Denktaş ve Ali Çevik'in, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" ve "tasarlayarak 2 kişiyi öldürmek" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet, 21 kişiyi "öldürmeye teşebbüs" suçundan ise 630'ar yıl hapsi istendi.

Sanıklar Adil Deniz ve Necdet Deniz'in ise "Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan 10 yıla kadar hapsi talep edildi.

Mütalaada, "Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan hakkında dava açılan Muhittin Denktaş'ın ise beraatı istendi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Erkan Öztürk Kayseri Geben Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title