Haberler

Pınar Karşıyaka Fırsat Tepti

FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki 5'inci maçında evinde Fransa temsilcisi Le Mans Sarthe'ye 79-66 yenilerek 2'nci mağlubiyetini alan Pınar Karşıyaka, liderlik koltuğuna oturma şansını kullanamazken, bu sonuçla 2'ncilikten 4'üncü sıraya geriledi.

FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki 5'inci maçında evinde Fransa temsilcisi Le Mans Sarthe'ye 79-66 yenilerek 2'nci mağlubiyetini alan Pınar Karşıyaka, liderlik koltuğuna oturma şansını kullanamazken, bu sonuçla 2'ncilikten 4'üncü sıraya geriledi.

Grupta oynanan müsabakalar sonunda Pınar Karşıyaka'nın deplasmanda 76-74 mağlup ettiği Avtodor Saratov 2'nci sıraya, 75-61 yenildiği Umana Reyer Venezia ise 3'üncü basamağa yükseldi. Yeşil kırmızılı ekip, 8 takımın yer aldığı ve ilk 4'ün bir üst tura çıkacağı grupta, 22 Kasım Salı günü Ukrayna'da Khimik'e konuk olacak.

Le Mans karşısında hücumda ve savunmada iyi konsantre olamadıklarını dile getiren antrenör Nenad Markovic, ligde ve Avrupa'da üst üste aldıkları 4 galibiyetin takımda rehavete neden olduğunu ifade etti. Türk antrenör Erman Kunter'in çalıştırdığı Le Mans'ı kutlayan Boşnak çalıştırıcı, şunları söyledi:

"Onların özgüvenli oynamasına biz izin verdik. Oyunu çevireceğimiz anlarda yanlış tercihler yaptık. Çok kolay sayı yedik, sayı bulmakta zorlandık. Taraftarımızdan aldığımız enerjiyle daha iyi oynamalıydık. Cumartesi günü ligde evimizdeki Muratbey Uşak maçına konsantre olacağız."

DİLLARD KAYIP

Pınar Karşıyaka'nın, Belçika ekibi Antwerp Giants takımından transfer ettiği ABD'li oyun kurucu Kevin Dillard son haftalardaki performansıyla hayal kırıklığı yarattı. Spor Toto Basketbol Ligi'ndeki son 2 karşılaşmada Beşiktaş Sompo Japan önünde 9, TED Ankara Kolejliler karşısında ise 5 sayı bulan Dillard, Şampiyonlar Ligi'ndeki 5 müsabakada da çift haneli sayılara ulaşamadı. ABD'li guard, Avrupa'da Oradea'ya 8, Venezia ve Maccabi'ye 6, Saratov'a 2, Le Mans'a ise 5 sayı attı. Şampiyonlar Ligi'nde toplam 27 sayı kaydeden Kevin Dillard, 5.4 sayı ortalamasıyla ile oynadı.

MERT CELEP GİDİCİ

Pınar Karşıyaka'da altyapıdan yetişen kısa forvet Mert Celep'in takımdan ayrılmak istediği öğrenildi. Le Mans maçı öncesi salı günkü antrenmana çıkmayan genç basketbolcunun forma şansı bulamamaktan şikayetçi olduğu ifade edildi. Mert'in yönetime, "Ayrılmak istiyorum, Markovic beni oynatmıyor" dediği belirtildi. 21 yaşındaki Mert Celep, daha önce İTÜ ve Eskişehir Basket'te kiralık forma giymişti. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pınar Karşıyaka Le Mans Fransa Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title