Haberler

Picasso'nun Tablosu Basına Gösterildi

* İstanbul'daki operasyonda, İspanyol ressam Pablo Picasso'ya ait olduğu belirtilen "Nude Dressing Her Hair" tablo ele geçirildi.

* İstanbul'daki operasyonda, İspanyol ressam Pablo Picasso'ya ait olduğu belirtilen "Nude Dressing Her Hair" tablo ele geçirildi. Tabloyu, müşteri gibi davranan polislere 8 milyon dolara satmaya çalışan 2 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler mahkemece serbest bırakıldı.

Arkasında orijinalliğini gösterdiği ileri sürülen iki mühür bulunan tablo, bugün emniyet tarafından basına gösterildi.

Büyük bir titizlikle muhafaza edilen tablonun orijinal olup olmadığının incelenmesi için Mimar Sinan Üniversitesi ve Topkapı Sarayı Müzesi yetkilileriyle görüşüldüğü öğrenildi

Tablonun çalındığı koleksiyoner ile ilgili Amerikalı polis yetkilileriyle görüşmelerin de yapıldığı belirtildi.

Orijinal çıkması durumunda, Amerikalı koleksiyonerin belgelerini sunması şartıyla tablonun iade edileceği, aksi halde tablonun İstanbul'da müzede sergileneceği belirtildi.

Haber-Kamera: Ümit TÜRK İstanbul / DHA

İstanbul'da kaçakçılar tarafından satışa çıkarılan dünyaca ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso'ya ait olduğu düşünülen 'Woman Dressing Her Hair' tablosu İstanbul'da ele geçirildi. Tabloyu alıcı kılığına giren polislere satmaya çalışırken yakalanan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Amerikada koleksiyoner bir kadının evinden çalındığı belirtilen ve dünyaca ünlü ressam Pablo Picasso'ya ait olduğu düşünülen 'Woman Dressing Her Hair' (Saçını Tarayan Çıplak Kadın) tablosu, müşteri gibi davranan Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü polislerine 8 milyon dolara satılmaya çalışılırken ele geçirildi. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre ünlü ressama ait olduğu düşünülen tablo, ABD'nin New York kentinde yaşayan koleksiyoner Louise Reinhardt Smith Bequest'in evinden çalındı. İstanbul'a getirilen tablo burada iş adamlarına satılmak istendi. Bir iş adamının emniyete yaptığı ihbar üzerine harekete geçen polisler, alıcı kılığında kaçakçılarla bağlantıya geçti. Kaçakçılarla görüşen polisler, tabloyu 8 milyon dolara almak üzere anlaştı. Yapılan görüşmeler üzerine kaçakçılar, tabloyu Fatih'te bir cafeye getirdi. Tabloya el koyan polisler A.O., ve M.E.O., adlı kaçakçıları gözaltına aldı.

ORİJİNALLİĞİ ARAŞTIRILACAK

Arkasında orijinalliğini gösterdiği ileri sürülen iki mühür bulunan tablo, bugün emniyet tarafından basına gösterildi. Büyük bir titizlikle muhafaza edilen tablonun orijinal olup olmadığının incelenmesi için Mimar Sinan Üniversitesi ve Topkapı Sarayı Müzesi yetkilileriyle görüşüldüğü öğrenilirken, tablonun çalındığı koleksiyoner ile ilgili Amerikalı polis yetkilileriyle görüşmelerin de yapıldığı belirtildi. Orijinal çıkması durumunda, Amerikalı koleksiyonerin belgelerini sunması şartıyla tablonun iade edileceği, aksi halde tablonun İstanbul'da müzede sergileneceği belirtildi.

ŞÜPHELİLER SERBEST

Emniyetteki işlemlerinin ardından tabloyu polislere satmaya çalışan şüpheliler A.O., ve M.E.O.'nun da çıkarıldıkarı mahkemece adli kontrol şartı uygulanarak serbest bırakıldıkları belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title