Haberler

Anadolu'nun peynir kültürü dünyaya anlatılacak

Güncelleme:

Antalya Ticaret Borsası ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen uzaktan eğitim programı kapsamında, Anadolu'nun peynirleri dünyaya anlatılacak.

Antalya Ticaret Borsası ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen uzaktan eğitim programı kapsamında, Anadolu'nun peynirleri dünyaya anlatılacak.

Antalya Ticaret Borsasından yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde tarımsal eğitimi sürdürebilmek amacıyla düzenlenen uzaktan eğitim programı, Peynir Atölyesi çalışmalarıyla devam edecek.

2-24 Ocak döneminde hafta sonu verilecek eğitimlerde, akademisyenlerce antik çağdan bugüne peynirin serüveni, Kars gravyeri ve Kars kaşarı, peynir haritası, Karaman divle obruk peyniri, yoğurt kesiği, yoğurt yapmanın püf noktaları, labne peynir, tatlı lor yapımı, sürk peyniri, salamura peyniri, şirden mayalı beyaz peynir ve salamurada pastörizasyon gibi konular anlatılacak.

Peynir kültürünün işleneceği eğitimler, 8 oturumda gerçekleştirilecek, ilk ders Öznur Apaydın Arıkan'ın sunumuyla başlayacak.

Başvurular başladı, yüzde 75'ini kadınlar oluşturuyor

Antalya Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, Anadolu'nun peynir kültürünü daha iyi tanımak ve tanıtmak amacıyla böyle bir program düzenlediklerini belirtti.

Peynir Atölyesi eğitimleri için başvuruların başladığını ifade eden Karaca, başvuranların yüzde 75'ini kadınların oluşturduğunu bildirdi.

Eğitimlere sadece yurt içinden değil, farklı ülkelerden de katılanların olduğunu belirten Karaca, "Kıbrıs, İngiltere, Almanya, Singapur, Malta, Avusturya, Ürdün, Rusya, ABD, İsviçre'den eğitim için başvuru aldık. Yerleşik yabancılar da eğitime yoğun ilgi gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Peynir çeşitliliği gelecek kuşaklara aktarılacak

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır da Anadolu'nun zengin peynir çeşitliliğine sahip olduğunu, bunun gelecek nesillere aktarılması gerektiğini bildirdi.

Geçen yıl düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı'nda Anadolu peynirlerini bir araya getirdiklerini belirten Çandır, şunları kaydetti:

"Ülkemizin dört bir yanından gelen peynirlerin özelliklerinden, yapım aşamasına kadar birçok konuyu ziyaretçilerle paylaştık. Peynir kültürümüze gelecek nesillerin sahip çıkması için workshoplar düzenledik. Çevrim içi olarak yapacağımız bu eğitim de peynire dair her şeyi öğrenmek isteyenler için önemli bir fırsat olacak."

Kaynak: AA / Güncel

Antalya Çandır Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title