Haberler

Peşmergeden IŞİD'e Ağır Darbe

Güncelleme:

IŞİD ile savaşan Irak ordusunun Tikrit'e ilerleyişi yavaşlarken, peşmerge güçleri uluslararası koalisyonun hava desteğiyle Kerkük yakınlarındaki 3 köyü IŞİD'den geri aldı.

Kuzey Irak'ta Kerkük kırsalında IŞİD ile savaşan peşmerge güçleri bölgedeki Vahda, Saad ve Halid köylerini örgütün elinden kurtardı. Yakınlardaki Şames ve Cedid köylerinde ise çatışmalar devam ediyor. Peşmergeye IŞİD'e karşı saldırılarında uluslararası koalisyon güçleri de hava desteği sağlıyor.

IŞİD AĞIR KAYIPLAR VERDİ

Kürt kaynaklarından alınan bilgiye göre çatışmalarda IŞİD ağır kayıp verdi. Perşembe gününden bu yana saldırılarını sıklaştıran peşmerge dört günde 19 köyü IŞİD'den geri aldı. Havice köyü ve Türkmen yerleşimi olan Beşir köyü de kuşatma altında. Beşir köyündeki kuşatmada peşmergeye Türkmen milisler de destek veriyor.

KESKİN NİŞANCILAR HIZI KESİYOR

Irak'ta dikkatlerin asıl yoğunlaştığı iki haftadır devam eden Tikrit operasyonu ise yavaşlamış durumda. Tikrit'e yaklaşan Irak ordusunun hızı keskin nişancı ateşi nedeniyle kesildi. Operasyona 20 bin civarında Irak askeri ve İran destekli Şii milisler katılıyor.

SADDAM HÜSEYİN'İN DOĞDUĞU ŞEHİR

Başkent Bağdat'ın 140 kilometre kuzeyinde bulunan Tikrit, Selahaddin eyaletinin idari başkenti. Dicle Nehri'nin üzerindeki kent Irak'ın devrik devlet başkanı Saddam Hüseyin'in doğduğu şehir olarak biliniyor.

KOALİSYON GÜÇLERİ DE HAVADAN DESTEK VERİYOR

Uzun süredir IŞİD kontrolünde bulunan Tikrit'in kurtarılması amacıyla Irak ordusu Mart başında geniş çaplı operasyon başlatmıştı. Ordu birliklerinin ağır silahlarla gerçekleştirdiği saldırılara ABD liderliğinde koalisyonun uçakları da havadan destek veriyor.

(Kaynak: Al Jazeera)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Saddam Hüseyin Tikrit Kerkük Irak Güncel Haberler

500

Yorumlar (66)

WANLI:

herkez bunu böyle bilsin ORTA DOGUNUN HAKIMIYETI KÜRDÜN ELLİNDE OLACAK UNUTMAYALIM DÜNYA PETROL VE MADEN YATAKLARIDA ELLİNDE OLACAK DÜNYAYA SATACAK

56
6
yanıtYanıtla
hilafetmobilWeb@haberler.com:

Ey kürdler...müminleri tenzih ederim, başımın tacıdırlar Amerikalılar kara gözünüze kara kaşlarınıza hayran kaldıkları içinmi size yardım ediyor sanıyorsunuz Ne kadar da uğraşsanız nekadarda ölseniz islam devletini durduramıyacaksınız. O topraklar size mezar olacak. Allah kullarını sınamak için zaferi erteliyor. Cehennemi kafirlerle, cenneti müminlerle doldurmak istiyor. Sizin leşleriniz cehenneme, bizim mucahidlerimiz Allah katında rızzıklandırılıyor, onlar ölü değiller, siz bilemezsiniz.

21
32
yanıtYanıtla
Insan:

Ohhhhhh canima degsin. Helal size. . . . Iyi olmus, gebersinler!!!!!

33
6
yanıtYanıtla
metxmobilWeb@haberler.com:

Dunya oturup kalksín kürtlere dua etsin yoksa bu işid zebanileri dunya nín anasíní ağlatírlardí...

29
10
yanıtYanıtla
KÜRTLER GEİYOOOORR:

KÜRTLER İŞİDİ YOK EDER VE ORTADOĞU KÜRTLER BARIŞ GETİRECEK

29
4
yanıtYanıtla
DARA:

BERFİN: Sen hangi Ota Cag yamyamina sinirlendin ?. . . . . . soyle ona biraz Medeniyet Dersi cezasi vereyim , , ))

yanıt1
yanıt0
DayiMobil-ANDROID:

belliki pesmerge bu is IT lerinin kokunu kaziyacak hayirlisiyla gazaniz mubarek olsun

11
21
yanıtYanıtla
feritMobil-ANDROID:

ulan 4bi yandan saldırıyorsunuz uçaklar olmasa ne olur kim bilir abd amcanıza dua edin :)

22
6
yanıtYanıtla
KOY MUHTARI:

Sıkışınca ABD yetiş ölüyokkk. Olum IŞİDler bitmez. Siz kürtler ortadoğu halklerını kendinize düşman ettiniz. Kafire İsrail Abdnin maşası oldunuz. ABD okyanus ötesinde ama siz ORtadoğudasınız. Hergün intihar saldırılarıyla sarsılacaksınız

13
13
yanıtYanıtla
GERÇEK:

VALAHADA BİLAHADA KÜRTLERE MUHTAÇ OLACAKSINIZ

19
6
yanıtYanıtla
Tüm 66 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title