Haberler

ABD ile Çin arasında büyük kriz! "Casus balon" sayısı 2 oldu, kritik ziyaret iptal edildi

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD hava sahasında Çin'e ait bir casus balonun tespit edilmesi üzerine Pekin ziyaretini erteledi. Beyaz Saray, "Egemenliğimizin yanı sıra uluslararası hukukun da açık ihlalidir ve kabul edilemez." açıklamasını yaparken; ABD Savunma Bakanlığı, Latin Amerika üzerinde bir diğer Çin casus balonu uçtuğunu açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Çin'e ait "casus balon"un ABD hava sahasında tespit edilmesinin ardından Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın gelecek hafta yapacağı Pekin ziyaretinin ertelediğini açıkladı.

ÇİN'İN AÇIKLAMASI ABD'Yİ TATMİN ETMEDİ

Çin'in ABD hava sahasında tespit edilen yüksek irtifalı balonunun bir meteoroloji balonu olduğu ve hava koşullarından dolayı sürüklendiği açıklaması da ABD'yi tatmin etmedi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Bu balonun hava sahamızda bulunması, egemenliğimizin yanı sıra uluslararası hukukun da açık ihlalidir ve kabul edilemez." denildi.

ABD'den dünyayı endişelendiren açıklama: Çin'e ait 'casus balon'lar hava sahamızda uçuyor

BAŞKA BİR GÖZETLEME BALONU DAHA GÖRÜLDÜ

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder ise "Latin Amerika üzerinden geçmekte olan balona ilişkin haberleri gördük. Bunun başka bir Çin gözetleme balonu olduğunu değerlendiriyoruz. Şu aşamada elimizde başkaca bir bilgi yok." açıklamasında bulundu.

NEDEN VURULMADI?

Ryder, balonun neden vurulmadığı sorularına ise balonun bu aşamada herhangi bir tehdit teşkil etmemesi ve vurulması durumunda neden olacağı hasarlardan dolayı henüz vurulmadığı ancak vurulmasının bir seçenek olduğu ve değerlendirmenin devam ettiği yanıtını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Antony Blinken Latin Amerika Beyaz Saray Pekin Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (6)

Serkan Bayındır:

Abd nin hava sahasına girince hukuk ihlali oluyormuş, bak sen!? Demezlermi siz bir oraya bir buraya girip çıkıyorsunuz.. Sizinki ne oluyor? Çin iyi yapmış, sizin taktiği kullanmış, "pardon yanlışlıkla oldu" ahahaa

28
2
yanıtYanıtla
HARUN:

Bir balon için bu kadar tatavaya ne gerek var Abd' nin bu gereksiz ehvamı bizi endişelendiriyor :))

18
2
yanıtYanıtla
Cahil:

Neresi casus bu balonun. Koskocaman balon??

15
1
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Lan sizin hayatınız balon .

11
2
yanıtYanıtla
mesut:

Çin: ben yapmadım Rusya yaptı. Rusya: ben yapmadım hacı.. sen demedin mi hacı abd ye dalalım diye hacı...

6
1
yanıtYanıtla
hikmet yaşar:

mesut ağa bu balon un sahibi çin devleti benim diyor zaten

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title