Haberler

Hatay'da Bomba Yaparken Ölen 2 Suriyelinin Üzerinden AFAD kartı çıktı

Güncelleme:

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki bir evde, yapım aşamasındaki patlayıcının infilak etmesi sonucu ölen Suriyelilerin kimlikleri belli oldu. Üzerlerinden AFAD kartı çıktı.

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki bir evde yapım aşamasındaki patlayıcının infilak etmesinin soncunda ölen iki kişinin Usam İsa ile Rahmi Hadad olduğu belirlendi.

EVDE BULUNAN KADIN GÖZALTINA ALINDI

Patlama sırasında evde bulunan bir kadın da gözaltına alınırken, ölenlerin herhangi bir terör örgütüyle bağlantılarının olup olmadığı araştırılıyor. Diğer taraftan CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, ölen Suriyelilerin AFAD tarafından verilmiş yabancı tanıtım kartlarının bulunduğunu söyledi.

AĞIR YARALI OLARAK HASTANEYE KALDIRILDILAR

Dün saat 16.30 sıralarında ilçe merkezindeki Şehit Sedat Pişen Sokak'ta bulunan 3 katlı binanın 2'nci katında patlama meydana geldi. Patlamada 2 kişi ağır yaralanırken, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Elleri ve ayakları koparak ağır yaralanan Suriyeliler, kaldırıldıkları hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamlarını yitirdi.

POLİS EVDE ARAMA YAPTI

Polisin yaptığı aramada bir tabanca ve tabancaya ait susturucu ele geçirirken, evin mutfağında bulunduğu için patlamadan yara almadan kurtulan Suriyeli bir kadını da gözaltına aldı. Yapılan incelemede, patlamanın hazırlık aşamasında olan patlayıcın infilak etmesinden kaynaklandığı belirlendi.

KULLANDIKLARI ARABA İNCELENİYOR

Yapılan araştırmada ise ölen Suriyelilerin Usam İsa ile Rahmi Hadad olduğu ortaya çıktı. 2 ay önce Reyhanlı'daki eve yerleştikleri bildirilen İsa ve Hadad'ın kullandığı belirlenen 31 MB 298 plakalı otomobil de ayrıntılı inceleme için Emniyetin bahçesine çekildi.

TERÖR BAĞLANTILARI ARAŞTIRILIYOR

Suriye'deki muhalif gruplardan olabileceği düşünülen Usam İsa ile Rahmi Hadad'ın herhangi bir terör örgütüyle bağlantıları olup olmadığı konusunda güvenlik güçlerince detaylı bir çalışma başlatıldı.

NUMUNELER LABORATUVARA GÖNDERİLDİ

Olayda ölen Suriyelilerin hazırladığı patlayıcının cinsi ise belirlenemedi. Ekipler, patlama yerinden aldıkları numuneleri Emniyet Kriminoloji Laboratuvarı'na gönderdi. Burada yapılacak incelemenin ardından patlayıcının cinsinin netlik kazanacağı bildirildi.

CHP'Lİ YARAYICI: ÜLKEMİZİ SAVAŞ ÜSSÜNE ÇEVİRDİLER

Öte yandan olay yerine gelen CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, ölen Suriyelilerin AFAD tarafından verilmiş yabancı tanıtım kartlarının bulunduğunu söyledi. Gözaltına alınan kadının ölenlerden birinin eşi olduğunu belirten Yarayıcı, şunları söyledi:

SURİYE'DE MEKANİK EĞİTİM ALMIŞ

"Söz konusu kadın sorgulanmak üzere gözaltına alınıyor. Kadın eşinin Suriye'de mekanik üzerine eğitim aldığını söylemekte. AFAD tanıtım kartıyla ülkemizde ikamet eden şahısların bugüne kadar ülkemizde katıldığı eylemlere veya işlediği suçlara yönelik araştırmalar sürüyor.

SIĞINMACILARIN CİHATÇI OLUP OLMADIĞI BİLİNMİYOR

Ancak bu olay dahi ülkemize sığınan 4 milyona yakın Suriye vatandaşının hangisinin gerçekten sığınmacı, hangisinin cihatçı katil olduğunun bilinmediğine dair somut bir örnektir. Yıllardır hükümet desteğinde ülkemizi bir savaş üssüne çevirenlerin ne kadarının ülkemizde olduğu bilinmemektedir. Bunun yarattığı tedirginlik Hatay'da bir korkuya dönüşmüş bulunmaktadır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hilmi Yarayıcı Reyhanlı Suriye 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
title