Haberler

Patates Eylemi Yapan Çiftçiler Serbest Bırakıldı

Adana'da patates fiyatlarını protesto etmek için yolu ulaşıma kapatıp polisle çıkan arbede sonrası gözaltına alınan 10 üretici, serbest bırakıldı.

Adana'da patates fiyatlarını protesto etmek için yolu ulaşıma kapatıp polisle çıkan arbede sonrası gözaltına alınan 10 üretici, serbest bırakıldı.

Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Büyükdikili Mahallesi Tapantepe yoluna dün gelen patates üreticileri yaklaşık 10 çuval patatesi yere döküp, traktör ve araçlarla yolu trafiğe kapattı. Eylemde konuşan çiftçiler, üretim maliyetini karşılamayan patatesle ilgili sorunun çözüme kavuşturulmasını istedi. Çiftçilerin yolu trafiğe kapatmasının ardından uzun araç kuyrukları oluştu. Yaklaşık 15 dakika eylemlerine devam eden çiftçiler daha sonra yolu trafiğe açtı. Eylemin sona ermesinin ve ardından olay yerine gelen bir polis memuru uzun namlulu silahla araçtan inerek protestocu üreticilere tepki gösterdi.

POLİS TEPKİ TOPLAMIŞTI

Çiftçilerden yolu temizlemelerini isteyen polis memuru tartışma sırasında bir çiftçiye yumruk atınca arbede çıktı. Üreticilerin tepki gösterip üzerine yürüdüğü polis memuru uzun namlulu silahla havaya ateş açarak üzerine gelenleri uzaklaştırmak istedi. Arbedenin devam etmesi üzerine olay yerine çok sayıda takviye polis ekibi sevk edildi. Eylem sonrası akraba olan Mehmet, Eray, İslam ve Şaban K. ile Esat, İsa, Mustafa, Erdinç K., Ahmet K. ve Mehmet Ç., devlet büyüklerine hakaret ve polise direnme suçlarından gözaltına alındı. Adana Adliyesi'ne sevk edilen 10 çiftçi, nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

- Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Büyükdikili Seyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title