Haberler

Parti Kapatmaya Tepki

Denizli Sanayici, Tüccar ve İşadamları Platformu Sözcüsü ve Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (Detkib) Başkanı Raşit Güntaş, Parti Kapatma Davalarının Vatandaşları Kamplara ve Kutuplaşmaya Götürdüğünü Söyledi.

Denizli Sanayici, Tüccar ve İşadamları Platformu Sözcüsü ve Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (DETKİB) Başkanı Raşit Güntaş, parti kapatma davalarının vatandaşları kamplara ve kutuplaşmaya götürdüğünü söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan DETKİB Başkanı ve Denizli Platformu Sözcüsü Raşit Güntaş, geçmişte yaşandığı gibi parti kapatmaların Türkiye'nin yararına olmadığını belirterek, "Parti kapatmaların hem siyasi hem ekonomik açıdan bir yararı olmamıştır. Hem içeride hem dışarıda Türkiye'nin itibarını zedelemiştir. Demokratik yaşamın vazgeçilmez unsuru olan siyasi partilerin bu tarz davranışlarla engellenemeyeceğinin yakın tarihimizde örnekleri yaşanmıştır" dedi.

Küresel dünyada, global krizin devam ettiği bir ortamda, Türkiye'nin hem siyasi, hem istikrar, hem de ekonomik açıdan sıkıntıya sokulmak istendiğini ileri süren Raşit Güntaş, şöyle konuştu: "Ancak, yargının siyasete karşı kullanılması, vatandaş nezdinde alışkanlık olmuştur. Yargı güvenirliliğini zedelemektedir. Bu davalar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde vatandaşları kamplara, kutuplaşmaya götürmektedir. Çoğulcu demokrasilerde sorunlara, anlaşmazlıklara demokratik platformlarda çözüm aramak gerekir. Biz iş dünyası, iş adamları olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve onun mekanizmasına güveniyoruz. Çünkü, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir hukuk devleti olduğuna inancımız sonsuz. Ama, hukukçular devleti olduğunu kesinlikle kabul etmeyiz." Denizli Platformu, Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Borsası, Denizli Ticaret Odası, Denizli Esnaf Odaları Birliği, Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Denizli Belediyesi, Avrasya İş Adamları Derneği, Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği, Denizli Gazeteciler Cemiyeti, Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği, Denizlispor Kulübü, Denizli Genç İşadamları Derneği, Denizli Genç Tüccar ve İşadamları Derneği, Denizli Nakış Sanayicileri Derneği, Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği, Denizli Tekstil ve Giyim Sanayiciler Derneği, Denizli Turizm Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, Pamukkale Turizm Derneği, Turizm Otelciler Derneği ve Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği'nden oluşuyor.

(AV-SÇ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title