Haberler

Paris'teki 3 PKK'lı Cinayeti Çözülüyor

Güncelleme:

Paris cinayetindeki sır çözülüyor. Zanlı Ömer Güney'in Türkiye'deki bağlantılarını tespit eden MİT, gerekli belgeleri Paris'e gönderiyor.

Paris'te üç PKK'lı kadının öldürülmesiyle ilgili sır cinayetlerdeki sis perdesi kalkıyor. Şüpheli Ömer Güney'in, Türkiye'ye geldiğinde kimlerle görüştüğü tespit edilirken, bağlantılar ortaya çıkartıldı.

TÜRKİYE'DEN ADLİ YARDIM TALEBİ

Paris'te 9 Ocak 2013'te öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez suikastlarına ilişkin soruşturmayı yürüten Paris Asliye Hukuk Mahkemesi Terörle Mücadele Birimi Asbaşkanları Jeanne Duye ve Cristophe Teissier ile Birinci Asbaşkan Laurence Le Vert, cinayetlerin faili Ömer Güney hakkında Türkiye'den adli yardım talebinde bulunarak "istinabe belgesi" hazırlamış, "Acil" koduyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermişti.

CİNAYETE IŞIK TUTACAK NUMARALAR

Cinayete ışık tutacak telefon numaralarını incelemeye alan Anayasal Suçlar Bürosu Savcısı Sadık Bayındır'ın, numaraları MİT'e verdiği ve incelenmesini istediği öğrenildi.

İFADELERİ ALINDI, DETAYLI DOSYA HAZIRLANDI

İstihbarat birimleri Ömer Güney'in kimlerle iletişime geçtiği yönünde geniş çaplı bir soruşturma yaptı. Soruşturmada, bu numaraları kullananların yakınlık analizleri de yapılarak tüm bağlantılar ortaya çıkartıldı. İstihbarat birimleri, Güney'in Türkiye'de irtibata geçtiği numaraların kime ait olduğunu tespit ederken bu kişilerin de kimlerle iletişime geçtiğini tespit etti.

Savcı Bayındır bu kişilerin ifadesini aldı, detaylı bir dosya hazırladı. Tespit edilen isimler üzerinden örgütsel bağlantıları incelemeye alırken, numara sahipleri ve irtibatları ile soruşturmanın büyüyeceği öğrenildi.

FRANSA'DAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Son bilgiler adli yardım olarak Paris'e iletilirken, Fransız istihbaratının bu doğrultuda suikastların hangi bağlantılarla işlendiğini açıklaması bekleniyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Sakine Cansız Ömer Güney Türkiye Paris Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500

Yorumlar (43)

tobyselahattin@hotmail.com:

iyi oldu öldükleri darısı diğerlerine inş

72
56
yanıtYanıtla
baranhevalkan@hotmail.com:

Bu uc kahraman guzel insan asla unutulmayacaklar yargisizca yapilan infazlar bir gun hesap soracaklar sehit namirin

43
65
yanıtYanıtla
Kekokamil.sancakli@hotmail.de:

Zaten hicbirinin suratinda mermelet yok

56
50
yanıtYanıtla
mete03k1818@tahoo.com:

Elimde Tabancam olsa daha nicelerini vurmazmıyım... Şerefsiz bölücüler... Hepinizi bir şehit askerime değişmem ...

51
55
yanıtYanıtla
kartalsaimesra@mynet.com:

Iste bölücülügü yapip herseye bu noktaya getiren senin kücük beynindir git dagda savas ne burda kari gibi klavye arkasinda dayilik tasliyon

yanıt0
yanıt0
TURAduygu35sal@hotmail.com:

bu güne kadar KİM BİLİR KAÇ ASKERİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDULAR...SONLARI DA HAK ETTİKLERİ GİBİ OLDU...NEYMİŞ ÇÖZÜMLE DAĞDANN İNECEKLERMİŞ...İNENLERİN SONUDA BÖYLE OLACAK...

57
37
yanıtYanıtla
kahrolsun pisliklerdemettorun_87@hotmail.com:

3 pislik temizlendi işte darısı diğer pisliklerin başına...

42
40
yanıtYanıtla
nevinnevbalt@gmail.com:

Kadın dediğin yufka yürekli olur çünki anadır , bunlar neydi acaba kadının terörün içinde olması ne kadar büyük acı yazıklar olsun size bide üzülüp katilleri kim diye düşünecem hee oldu kimse kim

39
36
yanıtYanıtla
dersimlecaneratass@hotmail.com:

az beyninizi kullanarak konuşalım bu kadınlar özgürlük için ana olacakları evlatları için mücadele veriyor gerilla savaşı ile terörü bir tutmayın biz çinde özerk sincan bölgesinde türklere yapılanlara da karşıyız biraz mücadele tarihi okuyun bu yandaş medya size birşey katmaz sadece kutup yaratır

yanıt0
yanıt0
nevinnevbalt@gmail.com:

Ne özgürlüğünden bahsediyorsun yaşadığı topraklara ihanet edecek yan yana yaşadığı insanlara kurşun sıkacak sonrada evletlarının geleceği için mücadele vermiş olacak en az senin kadar beynimiz var çok şükür hiç bir şey bunların yaptıklarını haklı çıkaramaz bir dertleri varsa bunu sivil halkı öldürerek yapamazlar devletin kanunlarını sivil halk koymuyor öldürebilecek kadar insalıkdan çıkmış her kişinin ölmeyi fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum her pkk lı öldüğünde yemin olsun ki içimdeki serinliğin tarifi yok okadar çok masumu öldürdülerki elbetde bunun biz bedeli olacak ve emin ol bu zihniyetdeki tüm insanlar yaşayacak tek bir toprak bulamayacak ortada kalacaklar dağları boşuna mesken tutmadılar çünki onlara gerçek kucağı kimse açmaz açmayacak da insanlıkdan uzak hep korku içersinde yaşayacaklar biz öyle bir milletizki bizi bitirmeye kimsenin gücü yetmez okadar kolay değil

yanıt0
yanıt0
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title