Haberler

Parasal anlaşmazlıklara fetva ile çözüm -

Parasal anlaşmazlık nedeniyle "Alo Fetva" hattını arayan taraflar, dini hükümler anlatıldıktan sonra müftülükte bir araya getirilip, uzlaştırılıyor.

Parasal anlaşmazlık nedeniyle "Alo Fetva" hattını arayan taraflar, dini hükümler anlatıldıktan sonra müftülükte bir araya getirilip, uzlaştırılıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından uygulamaya konulan fetva hattı, vatandaşları çeşitli konularda aydınlatıyor. Kahramanmaraş'ta günde ortalama 20 kişi hattı arıyor.

İl Müftüsü Muhammed Gevher, AA muhabirine, "Alo Fetva" hattını arayanların yüzde 15'inin parasal konulardaki sorunlarıyla ilgili dini hükümleri sorduğunu kaydetti.

Yöneltilen soruların hassasiyetine göre arayan kişiyi ve varsa muhatabını fetva merkezine çağırdıklarını anlatan Gevher, şöyle konuştu:

"Soruların büyük kısmını telefonla çözüyoruz ancak her soruya telefonda cevap vermiyoruz. Eğer mesele ciddiyse karşılıklı dinleme gerekiyorsa onlarla iletişime geçip, makama çağırıyoruz ya da biz onları ziyaret ediyoruz. Halkımız, özellikle güven esasına dayalı alışverişlerinde sıkıntıya girdiği sorunlarda çözüm noktası olarak müftülüğü tercih ediyor. Milyonluk davaları çözüme kavuşturuyor, şikayetçileri buradan el sıkıştırıp yolluyoruz. Fetva kurulunda konusunda uzman personel tarafından nöbet tutuluyor. İşi ciddiye almak zorundayız. Yapılan tüm işlemler gizli yürütülmekte."

Çok ciddi problemlerde taraflara hukuk süreci başlatmalarını tavsiye ettikleri halde vatandaşın konuyla ilgili fetva da almak istediğini vurgulayan Gevher, yöneltilen sorulara dini ve hukuki açıdan yerinde cevap verilmemesi durumunda insanların sıkıntıya düşebileceğini, bu anlamda önemli sorumluluk taşıdıklarını vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Kahramanmaraş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title