Haberler

Pamukkale Termal Turizmde Türkiye'de Bir Numara Olmaya Aday

Denizli’nin Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 25-250 derece arasında olan sıcak suları, mineral özellikleri, tarihi, doğası ve kültür özellikleri ile Karahayıt’ın özel bir bölge olduğunu kaydederek, termal sağlık turizminde Türkiye’de bir numara olmak istediklerini söyledi.

Denizli'nin Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 25-250 derece arasında olan sıcak suları, mineral özellikleri, tarihi, doğası ve kültür özellikleri ile Karahayıt'ın özel bir bölge olduğunu kaydederek, termal sağlık turizminde Türkiye'de bir numara olmak istediklerini söyledi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından Pamukkale ilçesine bağlı Karahayıt Mahallesi'nde gerçekleştirilen Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin 27 farklı şehrinden seyahat acenteleri, tur operatörleri ile gazetecilerin yer aldığı "Termal ve Sağlık Turizmi" programına katıldı. Toplantı sonrasında bölge ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Gürlesin, Karahayıt'ın termal sağlık turizminde yerine dikkat çekti. Bölgenin gelişmesi ve tanıtılması noktasında belediye olarak ciddi yatırımlar yapıldığını belirten Gürlesin, "Körfez ülkelerinden gelen 57 yatırımcı, tur operatörü ve seyahat acentesi yetkililerini ağırladık. Termal sağlık turizminde Pamukkale ilçesi olarak bizler ciddi yatırımlar yapıyoruz. Bunu da tabii bakanımız, milletvekillerimiz, valimiz ve bizlerin dikkat çekmek anlamında ciddi yatırımları var. Bu bölgenin tanıtılması ve yatırım alınması anlamında çalışmalarımız devam ediyor. Bu bölgenin gerçekten özel bir bölge olduğunu düşünüyorum. Pamukkale İlçe Belediye Başkanı olarak bizler göreve geldiğimiz günden itibaren bu bölgede daha iyiye nasıl gideriz, daha fazla turist nasıl çekeriz düşüncesindeyiz. Aynı zamanda termal sağlık turizminde de Türkiye'de bir numara olmak istiyoruz" diye konuştu.

"Belediye başkanı ve iş adamı olarak yatırım yapmak isteyenlere çağrıda bulunuyorum"

"3 yıl önceki Karahayıt ile bugün gelinen nokta çok farklı termal sağlık turizmi anlamında. 5 yıl, 10 yıl sonrasında ise bugünden de çok farklı olacak" diyen Başkan Gürlesin, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Dünyada da önde gelen merkezlerden biri nasıl oluruz diye koşturuyoruz. Bu anlamda 25-250 derece arasında olan sıcak suları ile suların mineral özellikleri, tarihi, doğası ve kültür özellikleri ile bu bölgenin özel bir bölge olduğunu düşünüyorum. Bu bölgenin tabii daha değerli bir hale gelmesi için ilçe belediye başkanı olarak bizler yatırımların önünün açılması, bölgenin görselliğinden tutun termal sağlık turizmi anlamında özellikleriyle ve yapılması gereken yatırımlar ile öne çıkması gerekiyor. Bu konuda da yürüyüş, bisiklet yolları ile kent ormanı ile mimari anlamda mastır planları ile bu bölgeye gerçekten ciddi yatırımlarımız var. 3 yıl önceki Karahayıt'ta bugün gelinen nokta çok farklı termal sağlık turizmi anlamında. 5 yıl, 10 yıl sonrasında ise bugünden de çok farklı olacak. Ben buradan bir belediye başkanı ve iş adamı olarak yatırım yapmak isteyenlere çağrıda bulunuyorum, özellikle bu bölgenin yatırım yapılabilecek bir bölge olduğunu ve bu bölgenin gerçekten değerli bir noktaya gitmekte olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayı da yatırım yapmak isteyenlerin bu bölgeye dikkati çekmek istiyorum." - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Gürlesin Pamukkale Türkiye Termal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title