Haberler

Palandöken Dershaneler Birliği Başkanı Birol Turgut Açıklaması

Palandöken Dershaneler Birliği (PAL-DER) Başkanı Birol Turgut, dershanelere gelen çocukların ve gençlerin terörist olmadığını söyledi.
PAL-DER Başkanı Birol Turgut, "Ardahan milletvekili Atalay geçen hafta yaptığı açıklamada dershaneleri...

Palandöken Dershaneler Birliği (PAL-DER) Başkanı Birol Turgut, dershanelere gelen çocukların ve gençlerin terörist olmadığını söyledi.

PAL-DER Başkanı Birol Turgut, "Ardahan milletvekili Atalay geçen hafta yaptığı açıklamada dershaneleri KCK'ya benzetmiş, ardından özür dileme gereği duymadığını ifade etmiştir. Dershaneleri ve eğitimcileri itibarsızlaştırma gayretlerinin zirvesi, KCK'ya benzetilmek olmuştur. Bu talihsiz açıklama, Doğu'da zor şartlarda çalışan Anadolu gençlerini ülkemize kazandırmada fedakar hizmet veren biz eğitimcileri derinden yaralamıştır. Halbuki biz ülkenin eğitim, bina, öğretmen, araç gereç noktasında en geri bölgesinde devletin eksiklerini tamamlayan dershaneciler olarak devlet büyüklerinden teşekkür beklemekteyiz. Hal böyleyken terör yapılanması olan KCK'ya benzetilmemiz anlaşılır, kabul edilebilir, yenilir yutulur bir şey değildir. Bu açıklamalarından dolayı maalesef kendisi de bir eğitimci olan Orhan Atalay'ı şiddetle kınıyoruz. Kendi seçim bölgesi olan Ardahan'ın sınavlarda ve eğitimde ülke sıralamasında sonuncu olmasını dert edinmesi gereken bu vekilin, Doğu'da eğitim yaralarını saran dershanelere haddini ve maksadını aşan bir benzetme yaparak eğitimcileri itibarsızlaştırma çabası akıl izan işi değildir. Dershaneler Milli Eğitim Bakanlığına ve yasalara bağlı olarak açılan ve hizmet veren eğitim kurumlarıdır. Dershanelere gelen çocuklar ve gençler de bu ülkenin geleceğini omuzlamak için eğitimi önemseyen ailelerin evlatlarıdır, terörist değillerdir" dedi.

AK PARTİLİ VEKİLE TAZMİNAT DAVASI

Yaptığı ikinci açıklamadan sonra Orhan Atalay'ın özür dileme gereği duymadığını belirten PAL-DER Başkanı Birol Turgut, Erzurum'daki dershaneciler olarak manevi tazminat davası açacaklarını söyledi.

Dün itibarıyla Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yaptığı açıklamayla dershanelerin kapatılmasının 2 yıl ertelenmiş gözüktüğünü, bu durumun kendilerini geçici olarak sevindirdiğini dile getiren Turgut, "AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay'ın yapmış olduğu, 'Dershaneler KCK gibi paralel yapılanma' sözü bizi derinden yaralamıştır. Bizlerin kalemimiz dışında ne bir silahımız molotofkokteylimiz olmuştur. Dershaneler Milli Eğitim bünyesinde kurulmuşlardır. Bakanlık bizleri her şekilde teftiş etmekte, öğretmenlerimizin atamasından yaptığımız işlere her şeyi kontrol etmektedir. Kendi okulların aramadığı standartları bizlerde aramaktadır. Sayın Milletvekilimizin Ardahan'ın LYS ve SBS'de 81 il içerisinde sonuncu oluşununa üzülmesi gerekirken dershanelerle uğraşması çelişkiden ibarettir. AK Parti Ardana Milletvekili Orhan Atalay'ı bu benzetmesinden dolayı manevi tazminat davası açmayı düşünüyoruz yüce mahkemelerin ona hak ettikleri cezayı vereceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orhan Atalay Palandöken Ak Parti Ardahan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title