Haberler

Pakistan, Hindistan ile uzun vadeli barış istiyor

Güncelleme:

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, ülkesinin Hindistan ile Keşmir'de adil ve kalıcı barış yoluyla mümkün olabilecek uzun vadeli barış istediğini söyledi.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, ülkesinin Hindistan ile Keşmir'de adil ve kalıcı barış yoluyla mümkün olabilecek uzun vadeli barış istediğini söyledi.

Şerif, Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu'ndaki hitabında, Güney Asya'da sürdürülebilir barış ve istikrarın Cammu Keşmir sorununun adil ve kalıcı çözümüne bağlı olduğunu belirterek, Hindistan'ın 5 Ağustos 2019'da bölgenin özel statüsünü kaldırmasına tepki gösterdi.

Ülkesinin Hindistan ile Keşmir'de adil ve kalıcı barış yoluyla mümkün olabilecek uzun vadeli barış istediğini ifade eden Şerif, Yeni Delhi'nin yapıcı ilişki için elverişli ortamı oluşturacak güvenilir adımlar atması gerektiğini vurguladı.

Dünyada yükselen İslamofobiye de dikkati çeken Şerif, Hindistan'da 200 milyondan fazla Müslüman'a karşı resmi olarak desteklenen baskı kampanyasının İslamofobinin en kötü tezahürü olduğunu dile getirdi.

Sel felaketi

Şerif, Pakistan'da yaşanan sellerle ilgili, "Bizim yaratmadığımız bir krizle (iklim değişikliği) mücadelede yalnız mı kalacağız?" dedi.

Son 12 haftada çok sayıda hayatı kurtardıklarına işaret eden Şerif, bununla birlikte yaklaşık 11 milyon kişinin yoksulluk sınırının daha da altına itileceğini vurguladı.

Şerif, acil ihtiyaçlar ile mevcut kaynaklar arasındaki uçuruma dikkati çekerek, insan gücünün ve kaynaklarının baskılandığını kaydetti.

Pakistan'ın küresel sera gazı emisyonlarına yüzde 1'den daha az katkıda bulunduğunu belirten Şerif, bununla birlikte iklim değişikliğine karşı en hassas 10 ülkeden biri olduklarını söyledi.

İsrail ve ABD'ye çağrı

Şerif, Afganistan'ın dondurulan rezervlerini serbest bırakması için ABD'ye çağrıda bulunarak, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Afganistan'a 4,2 milyar dolarlık insani ve ekonomik yardım çağrısına dünyanın olumlu cevap vermesini istedi.

Filistin meselesine de değinen Şerif, İsrail'den Filistin halkının insan haklarını çirkin şekilde ihlalini bir an önce durdurmasını ve Mescid-i Aksa'ya tekrarlanan saygısızlığa son vermesini talep etti.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Yeni Delhi Pakistan India Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title