Haberler

Pakistan'da Muson Yağmurları ve Seller Nedeniyle Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 1.500'ün Üzerine Çıktı

Güncelleme:

İSLAMABAD, 18 Eylül (Xinhua) -- Pakistan Ulusal Afet Yönetim Kurumu'ndan yapılan açıklamada, ülkede Haziran ortasında başlayan muson yağışları ve sellerde hayatını kaybedenlerin sayısının 1.545'e yükseldiği ve 12.860 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

İSLAMABAD, 18 Eylül (Xinhua) -- Pakistan Ulusal Afet Yönetim Kurumu'ndan yapılan açıklamada, ülkede Haziran ortasında başlayan muson yağışları ve sellerde hayatını kaybedenlerin sayısının 1.545'e yükseldiği ve 12.860 kişinin de yaralandığı kaydedildi. Ulusal Afet Yönetim Kurumu'nun Cumartesi akşamı yayınladığı rapora göre, ülkedeki münferit yağmur ve sel olaylarında hayatını kaybedenler arasında 552 çocuk ve 315 kadın da bulunuyor.

Durumdan en kötü etkilenen ülkenin güneyindeki Sind eyaletinde hayatını kaybedenlerin sayısı 678 olurken, onu 306 kişinin öldüğü kuzeybatıdaki Hayber Pahtunhva ve 299 kişinin öldüğü güneybatıdaki Belucistan takip etti. Raporda 1.943.978 evin yok olduğu ve 943.909 hayvanın da telef olduğu bilgisi de paylaşıldı. Buna ek olarak bu mevsimde 12.735 kilometre yol ile 375 köprünün de zarar gördüğü kaydedildi. Pakistan Ulusal Afet Yönetim Kurumu'nun yayınladığı verilere göre, 81 bölgede 33.046.329 kişi de sellerden etkilendi. Ulusal Afet Yönetim Kurumu, diğer hükümet kurumları, gönüllüler ve sivil toplum kuruluşlarının selden etkilenen bölgelerdeki kurtarma ve yardım çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Pakistan Eylül Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title