Haberler

Pakistan Cumhurbaşkanı Kuşak ve Yol İnisiyatifi'ni Övdü

Güncelleme:

Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin uluslararası ticaret ve sürdürülebilir kalkınmaya fayda sağladığını belirtti.

"Kuşak ve Yol İnisiyatifi, dünyaya ürünlerin ve insanların hareketini kolaylaştıran bir işbirliği ve karşılıklı kalkınma yolunun varlığını gösterdi" diyen Pakistan Cumhurbaşkanı, inisiyatifin uluslararası ticaret ve sürdürülebilir kalkınmaya fayda sağladığını belirtti.

Deng Kaiyin, Jiang Chao, Wang Huan

İSLAMABAD, 9 Şubat (Xinhua) -- Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Pakistan-Çin dostluğunun köklerinin halka uzandığını ve sarsılmaz ikili ilişkilerin ortaya koyduğu barış ve işbirliği ruhunun ise değişen dünyaya istikrar getiren bir güç sağladığını söyledi.

Kısa süre önce Çin medyasına verdiği söyleşide iki ülkenin birbirlerinin temel çıkarlarını koruma çabalarına her zaman destek verdiğini ve derinleşen bağlarının dünya için iyi bir örnek teşkil ettiğini belirten cumhurbaşkanı, "Sorun varsa sorunları çözeriz ve kriz dönemlerinde birbirimize yardım ederiz" dedi.

Dünyanın bir değişim sürecinden geçtiğini kaydeden cumhurbaşkanı, birçok bölgenin halen çatışma girdabında olduğunu ve bazı Batılı ülkelerin yükselen ekonomilerin büyümesini engellemeye çalıştığını belirtti.

Yeni dünya düzeninin çok kutuplu olması, halkların ilerlemesine ve ticareti sürdürmesine olanak tanıması gerektiğini vurgulayan Alvi, dünya düzeninin "galiplerin kurallarına göre değil, insanların kurtuluşunu sağlamak üzerine kurulması gerektiğini" ifade etti.

Hem Pakistan hem de Çin'in barışı sevdiğini söyleyen cumhurbaşkanı, halkların istikrarlı ve sağlıklı bir hayat sürebilmesi için halkın kalkınmasına odaklanan ve Çin tarafından önerilen Kuşak ve Yol İnisiyatifi gibi inisiyatiflere dikkat çekti.

"Kuşak ve Yol İnisiyatifi, dünyaya ürünlerin ve insanların hareketini kolaylaştıran bir işbirliği ve karşılıklı kalkınma yolunun varlığını gösterdi" diyen Pakistan Cumhurbaşkanı, inisiyatifin uluslararası ticaret ve sürdürülebilir kalkınmaya fayda sağladığını belirtti.

Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) ile ilgili de konuşan Alvi, ülkedeki altyapı, insan kaynakları, enerji ve sanayi sektörlerinin söz konusu ekonomik koridor sayesinde geliştiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı, Çin'den gelen kredilerin herhangi bir şart koşulmaksızın verilmesinden dolayı duyduğu minnettarlığı da dile getirdi.

Cumhurbaşkanı, Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru'nun inşasının yeni bir yüksek kaliteli kalkınma evresine girmesiyle birlikte bilişim teknolojileri, tarım, araç imalatı gibi alanlarda Çin'le işbirliğinin artacağını öngördüğünü söyledi.

Çin'in birim başına tarımsal üretiminin dünyanın birçok bölgesine kıyasla çok daha yüksek olduğunu ve Pakistan'ın zengin tarımsal kaynaklara sahip olduğunu, dolayısıyla "tarımsal işbirliğinin muazzam sonuçlar verdiğini" kaydeden Alvi, Çin'in yapay zeka ve süper bilgisayarlar gibi alanlarda ön saflarda yer aldığını ve Pakistan'ın da bunun bir parçası olmak istediğini belirtti.

Alvi, söyleşinin sonunda Pakistan halkı ve hükümeti adına yaklaşan Çin Yeni Yılı münasebetiyle Çin halkına selamlarını ve iyi dileklerini iletti. Cumhurbaşkanı, Çince "Bahar Bayramı mutlu, Ejderha Yılı kutlu olsun" dedi.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Pakistan Uluslararası İlişkiler Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title