Haberler

Pakistan Başbakanı Çin ile stratejik ortaklıktan memnuniyet duyduklarını belirtti

Güncelleme:

Pakistan'da geçici hükümetin Başbakanı Anvarul Hak Kakar, Çin ile her alanda stratejik ve işbirliğine dayalı ortaklıktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Kakar, Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Sun Veydong'u kabul etti ve CPEC projelerinin zamanında tamamlanması için işbirliğinin önemini vurguladı.

Pakistan'da geçici hükümetin Başbakanı Anvarul Hak Kakar, Çin ile her alanda stratejik ve işbirliğine dayalı ortaklıktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Kakar, resmi ziyaret kapsamında İslamabad'da bulunan Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Sun Veydong'u kabul etti.

Görüşmede Kakar, ülkesinin Çin- Pakistan Ekonomik Koridoru'nun (CPEC) başarısına sarsılmaz şekilde bağlı olduğuna işaret ederek, CPEC projelerinin zamanında tamamlanması için Pekin ile İslamabad arasındaki yakın işbirliğinin sürmesinin önemini vurguladı.

Kakar, ülkesinin Çin ile her alanda stratejik ve işbirliğine dayalı ortaklıktan memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Çin'de "demir kardeşler" vurgusu

Çin Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sun ise iki ülke arasında güçlü bağlar bulunduğunu yineleyerek, Pakistan ve Çin'in "demir kardeşler" olduğunu söyledi.

Sun, Pakistan'ın sosyoekonomik alanda kalkınmasına Çin'in sürekli destek vereceğini teyit etti.

Sun ve Kakar, Pakistan ve Çin ilişkilerinin yanı sıra bölgesel durumu da görüştü.

"Çin, Pakistan ile tüm alanlarda derin işbirliği arzuluyor"

Sun, Kakar ile görüşmesinin ardından Dışişleri Bakanı Jalil Abbas Jilani tarafından da kabul edildi.

Görüşmede Jilani ile Sun, CPEC'in yanı sıra ekonomik ve finansal işbirliği dahil ikili ilişkilerin tüm alanlarını ele aldı.

Jilani, Çin'in tüm meselelerde Pakistan'a verdiği desteğe teşekkür etti.

Sun ise Çin'in dış politikasında Pakistan'a özel önem verdiğine işaret ederek, Pekin'in İslamabad ile tüm alanlarda derin işbirliği arzuladığını söyledi.

CPEC projesi

CPEC kapsamında Pakistan'da enerji, hidroelektrik, yol ve toplu taşımada 25 milyar doların üzerinde yatırım yapıldı.

Çin'in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ni, Pakistan'ı kuzeydoğu-güneybatı yönünde katederek Gvadar ve Karaçi limanlarıyla Umman Denizi'ne bağlamayı amaçlayan "Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru" projesi, Pekin'in Kuşak ve Yol Girişimi'nin kalbinde yer alıyor.

Proje kapsamında kara yolu projeleri, enerji santralleri, liman ve serbest bölge inşaatları yürütülüyor. Projelerin Pakistan'ı Çin imalat ürünlerinin dünyaya taşınması konusunda kilit lojistik üs haline getirmesi hedefleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Pakistan Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title