Haberler

PAGDER Çözümlerine Ankara'da Devam Ediyor

Güncelleme:

PAGDER, Ekonomi Bakan Yrd. Mustafa Sever ile çözüm yollarını görüştü.

PAGDER SEKTÖR SORUNLARINA ÇÖZÜM GİRİŞİMLERİNİ ANKARA'DA DA SÜRDÜRDÜ

PAGDER, plastik hammadde ithalatına getirilen vergilerin sektöre yansıyacak olumsuz etkilerini aktarmak üzere Ekonomi Bakan Yardımcısı Sayın Mustafa Sever ile makamında görüştü.

PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci Başkanlığında PAGDER Yönetim Kurulu üyeleri , Ankara'ya gerçekleştirdiği ziyarette Ekonomi Bakan Yardımcısı Sayın Mustafa Sever'i ziyaret etti.

Plastik hammadde ithalatına getirilen vergilerin sektördeki firmaların global pazarlardaki rekabetini daha da azaltacağını aktaran komite, bu vergilerin hammadde ihtiyacının yaklaşık yüzde 80ini ithalatla karşılayan sektörümüzün rekabetçiliğine, üretimine, ihracatına ve istihdamına son derece olumsuz yükler getireceğini paylaştı. Hammadde İthalatının üzerine bindirilen vergilerin sektöre maliyetinin 260-300 milyon dolar arasında olacağını ve 35. haftada yapılan vergi artışı sonrası piyasalarda oluşan fiyat hareketliliğini kendilerine raporlanacağı söylenildi. Niyetin iyi ama yöntemin kötü olduğunun ifade edildiği görüşmede ayrıca, plastik sektör mensuplarının yapılan vergi artışına dair gerekçeli bir açıklamayı Ekonomi Bakanlığı'ndan beklediği iletildi.

PAGDER'in hassasiyetle bu konuyu takip ettiğini, ilgili tüm Bakanlıklar nezdinde dile getirileceğini ve hammadde tedarikçilerinin oluşan durumu fırsata çevirip çevirmeyeceğinin dikkatle takip edileceğini de ileten PAGDER Başkanı Hüseyin Semerci, ayrıca PAGDER Makine Komitesi ile birlikte İthalat Genel Müdür vekili Mehmet Azgın ile de bir toplantı gerçekleştirdi. 2009'un sonundan bu yana Ekonomi Bakanlığı ile ortak yürüttüğü 8477 GİTİP no'lu ikinci el plastik işleme makinaları ithalatındaki son durumun ele alındığı toplantıda karşılıklı olarak yaşanan sıkıntılar tartışıldı. PAGDER'in bu sıkıntıları kaldırmaya yönelik çözüm önerileri de sunuldu.

İthalat Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanı Levent Akpınar ile de ayrı bir toplantı gerçekleştiren PAGDER Makine Komitesi, ithalatta gözetim uygulaması, damping ve korunma önlemleri ile ilgili bilgi alarak, daha önce yapılan ithalatta gözetim uygulaması başvurularının değerlendirilerek uzak doğudan ithal edilen enjeksiyon makinalarına ek mali mükellefiyet getirilmesini ve bir kota sınırlaması konulması noktasında yapılabilecek başvuruları da münazara etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ekonomi Bakanlığı Mustafa Sever Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title