Haberler

P & G Türkiye ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Olimpik Anneler Projesini Tanıttı

Güncelleme:

P & G Türkiye ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Olimpik Anneler projesini tanıttı Türkiye'de 10 çocuktan sadece 2'si Bilinçli Spor Yapıyor P & G Türkiye ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından Türkiye çapında başlatılan Olimpik Anneler projesi kapsamında Türkiye'nin Spor Kültürü araştırması gerçekleştirildi.

P & G Türkiye ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Olimpik Anneler projesini tanıttı

Türkiye'de 10 çocuktan sadece 2'si Bilinçli Spor Yapıyor

P & G Türkiye ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından Türkiye çapında başlatılan Olimpik Anneler projesi kapsamında Türkiye'nin Spor Kültürü araştırması gerçekleştirildi. Araştırmanın amacı, annelerin çocuklarını spora yönlendirmelerini teşvik etmek amacıyla yürütülen Olimpik Anneler projesi için bir yol haritası çıkarmak. Araştırmadan çıkan en çarpıcı sonuçlardan biri Türkiye'de spor tesisi sayısı artmasına rağmen aileler ve çocuklar arasında düzenli spor yapma oranları oldukça düşük seviyelerde olması. Spor yapma oranının en düşük olduğu iller metropoller.

Raffles Hotel'de düzenlenen ve TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, P & G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu ve Olimpik Anneler Kurulu üyelerinin de katıldığı basın toplantısında, araştırma sonuçları açıklandı. Yapılan Türkiye'nin Spor Kültürü araştırmasına göre Türkiye'de 10 çocuktan sadece 2'si düzenli spor yapıyor.

Basın toplantısında konuşan TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener Ülke nüfusunun sportif başarıya yansıması açısından değerlendirildiğinde Türkiye çok gerilerde.10 çocuğumuzdan sadece ikisi düzenli spor yapıyor. Aile bireylerinde 10 anneden birinin, 10 babadan birinin spor yaptığını düşünüyoruz. Türkiye'nin mutlaka sporcu potansiyelini geliştirmesi gerekiyor ifadelerini kullandı.

Kaynaklarımızı seferber ederek ülkedeki spor yapma alışkanlıklarını artıracağız

TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, genç ve çocuk nüfusun fazla olduğu Türkiye'nin spor konusunda ciddi bir potansiyele sahip olduğunu belirtti ve şöyle devam etti

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi olarak ülkemizde sporun gelişmesi, daha fazla sporcunun Olimpiyat hayallerini sürdürmesi ve spor yapma imkanlarının artırılmasını temel alan Stratejik Planımız kapsamında P & G ile başlattığımız Olimpik Anneler projesinin önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Sporun aileler ve çocuklar üzerindeki olumlu etkileri çeşitli araştırmalarla kanıtlanmış durumda. Bu proje ile Türkiye'de spor kültürünün yaygınlaştırılacağımıza ve daha sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunacağımıza inanıyorum. Olimpik Anneler projesi kapsamında P & G ile beraber biz de kaynaklarımızı seferber ederek ülkedeki spor yapma alışkanlıklarını artırmayı planlıyoruz.

Çocuklar spor yapmak yerine bilgisayar başında vakit geçiriyor

P & G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Turnaoğlu araştırmanın amacının annelerin çocuklarını spora yönlendirmelerini teşvik etmek amacıyla yürütülen Olimpik Anneler projesi için bir yol haritası çıkarmak olduğun söyledi. Turnaoğlu 5-13 yaş arası çocuk sahibi olan 25-45 yaş aralığındaki anneler arasında yapılan araştırmaya göre, Türkiye'de 10 çocuktan sadece 2'si bilinçli olarak spor yapıyor. Anneler çocuklarının boş zamanı olmamasından yakınmalarına rağmen çocuklar ortalama 2 saatlerini TV ve PC başında geçiriyorlar. Üstelik tatil zamanlarında da spor yapma oranlarında hiç bir artış görülmüyor.Türkiye'deki spor tesisleri sayısı sanılanın aksine ortalamanın üzerinde bir orana sahip. Anket yapılan bölgelerde ücretsiz spor tesis oranı yüzde 75. Bu rakam Türkiye'de spor tesislerinin arttığına işaret etmekle beraber spor yapma oranlarında yükselme gözlemlenmiyor. Özel spor salonu üyeliği ise sadece yüzde 3'lük bir kesimi kapsıyor .Bu araştırma sonuçlarını önümüzdeki 4 yıl içerisinde yukarı çekebilmeyi ve gelecek nesillerin sporla büyümesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. şeklinde konuştu.

Olimpik Anneler Kurulu kuruldu

Proje spora önem veren ünlü sporcu anneleri, çocuklarına spor yaptıran anneler ve fikir önderlerinden oluşan Olimpik Anneler Kurulu tarafından da destekleniyor. Olimpik Anneler Kurulu'nda şu isimler yer alıyor Milli sporcu anneleri Alev Aydemir, Belma Alben, Nursel Vardarlı, Serpil Soylu, triatlon sporcusu Dilek Baytan, eski profesyonel basketbolcu Gergena Branzova, özel sporcu annesi Gülser Özkan ve gazeteci Yonca Tokbaş.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uğur Erdener Kafkasya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title