Haberler

Özkan: "Bornovalıların Dayanışmasını Büyüteceğiz"

Güncelleme:

AK Parti'de başarılı bir ilçe başkanlığından sonra görevinden ayrılarak Bornova Belediye Başkan aday adayı olan Hüseyin Özkan, Bornova'yı Bornovalılarla birlikte yöneteceklerini söyledi.

Bornova'da kent bilincini geliştireceklerini, vatandaşın tam manasıyla yönetime katılımını sağlayacaklarını belirten Özkan, " Bornova'da kent bilincini geliştireceğiz. Engelli yurttaşların kente ve kent yönetimine katılımlarını sağlayacağız. Yaşlılar, gençler, kadınlar ve çocuklar için katılım mekanizmalarını oluşturacağız. Muhtarlarımızı katılım konusunda etkin hale getireceğiz. Site ve sokak meclislerini oluşturarak, sorunları yerinde görme imkânı bulacağız. Sorunların, yerinde çözümü için mahalle sakinlerinin önerilerinin değerlendirileceği sosyal etkinlikler düzenleyeceğiz. İlçemizde kimseyi dışlamadan farklı görüş ve düşüncelerin, farklı siyasal anlayışların kendini ifade etmesini sağlayacağız. Bornova'da demokratik katılımcılık anlayışıyla her şeyi halkla birlikte yapacağız" dedi.

Gücümüzü halktan alacağız

Bornova'ya yerleştirecekleri belediyecilik anlayışı ile ilgili konuşan Hüseyin Özkan, katılımcılık, açıklık ve çoğulculuk ilkeleri ile hareket edeceklerini vurguladı. İnsan odaklı bir belediyeciliği Bornova'ya hakim kılacaklarını ifade eden Özkan, "Çevreyi koruyan ve geliştiren bir anlayışla hareket edeceğiz" dedi.

Özgürlükçü, dezavantajlı gruplara duyarlı, eşitlikçi, yerelden genele çözüm üreten bir belediye anlayışını temel alacaklarını ifade eden Hüseyin Özkan, "Bornova Belediyesi bizim dönemimizde kolektif çalışan, dayanışmacı, farklılıklara saygıyı esas alan, doğal yaşamı koruma ve geliştirme adına hizmet üreten, çalışanların emeğine saygı duyan, gücünü halktan alan, hesap veren, ekonomik ve kaliteli hizmet sunan bir yapıya bürünecek. Kent planlaması ve kentsel tasarım konularında, ilgili meslek örgütleri ve üniversite ile birlikte karar süreçlerini örgütleyeceğiz. Sivil toplum kuruluşları, tüketici dernekleri ve hemşeri dernekleri ile ilişkilerimizi kurumsal düzeyde sürdürecek ve 'danışma kurulları' oluşturacağız. Belediye hizmetlerinin denetiminin açık, şeffaf ve anlaşılır hale getirilmesini sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Halk için, halkla birlikte

Bornova Belediyesi'nin kendi dönemlerinde, işçilerin, işsizlerin, memurların, emeklilerin, esnafın, yoksulların, yok sayılanların, üniversite öğrencilerinin, kadınların, çocukların, yaşlıların, engellilerin çıkarlarını esas alacağını belirten Hüseyin Özkan, "Bizim dönemimizde tüm belediye çalışmaları 'halk için, halkla birlikte' yapılacaktır. Tüm belediye çalışmaları, Bornovalıların dayanışmasını büyütme anlayışı temelinde yürütülecektir. Rant için değil, halk için yerel yönetim anlayışı ile hareket edeceğiz" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüseyin Özkan Ak Parti Bornova Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title