Haberler

Özgür Özel, Osmaniye'de: Ökkeş Amcanın Şapkası ile Çıkacağımız Yolda, Cumhuriyet'in Yüzüncü Yılında Gireceğimiz Genel Seçimleri de Kazanacağız, Yerel...

Güncelleme:

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel, CHP Osmaniye İl Başkanlığı’nda bir vatandaşın kendisine verdiği kasketle “Ökkeş amcanın getirdiği bu şapka, CHP’yi 1970’lerde girdiği seçimleri birinci parti yapan şapkadır. Karaoğlan Ecevit’in şapkasıdır. Ökkeş amcanın şapkası ile çıkacağımız yolda, Cumhuriyet’in yüzüncü yılında gireceğimiz genel seçimleri de kazanacağız, yerel seçimleri de kazanacağız” dedi.

Kamera: DURSUN ALKAYA

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel, CHP Osmaniye İl Başkanlığı'nda bir vatandaşın kendisine verdiği kasketle "Ökkeş amcanın getirdiği bu şapka, CHP'yi 1970'lerde girdiği seçimleri birinci parti yapan şapkadır. Karaoğlan Ecevit'in şapkasıdır. Ökkeş amcanın şapkası ile çıkacağımız yolda, Cumhuriyet'in yüzüncü yılında gireceğimiz genel seçimleri de kazanacağız, yerel seçimleri de kazanacağız" dedi.

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel, bugün Hatay'ın ardından Osmaniye'yi ziyaret etti. Özel'e, CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya da eşlik etti. Özel, CHP Osmaniye İl Başkanlığı'nda şunları söyledi:

"YAPRAK DÖKÜLÜR, ÇINAR DİMDİK AYAKTADIR: Osmaniye'de böyle bir kalabalıkla karşılaşmak, insanın kendi evinde olduğunu gösteriyor. Özgür Özel evinde… Osmaniye'de büyük başarılar elde edeceğiz. Belediyelerde istediğimiz yerlerde değiliz. Üç belediye başkanı seçtirdik. İktidarın kirli oyunları ile iki tanesi gitti. Giden gider. Yaprak dökülür, çınar dimdik ayaktadır. O belediyeleri tekrar alacağız. Kurumuş, hak etmeyen yapraklar döküldü diye kimse üzülmesin. Osmaniye Belediyesi'ni alacağız. Osmaniye'de birinci parti olacağız. Osmaniye Özgür Özel'in, Manisa ile birlikte memleketidir...

6'SI SABAHLEYİN HEP BİRLİKTE İKTİDARA YÜRÜMEYE BAŞLAYACAĞIZ: Zorlu bir süreçteyiz.  14-28 Mayıs seçimlerinde büyük başarıya inanmış, inandırmış, hep birlikte çalışmıştık. Sonucu alamayınca, hep birlikte çok üzüldük. Bazı arkadaşlarımızın, hiçbir şey olmamış gibi, Genel Başkanımızın devam etmesi gerektiği yolundaki niyetleri; bir somutlaşmaya dönüştü. Biz, bir daha yenilmek istemeyenler, bu parti bir daha muhalefette kalmasın isteyenler, ikinci parti olmasın isteyenler… Bunun için bir yola çıktık. Osmaniye'den tüm Türkiye'ye seslenmek isterim ki: 4'ünde genel başkan seçeceğiz. 5'inde partiyi yöneten kadroları seçeceğiz. 6'sı sabahleyin, bir fire vermeden, bir evladımızı, neferimizi, üyemizi kaybetmeden; kimseyi üzmeden hep birlikte iktidara yürümeye başlayacağız.

MARİFET, ORADAN 81 İL BAŞKANI İLE BİRLİKTE ÇIKABİLMEK: Partinin büyük bir umutsuzluk, kırgınlık, küskünlük içinde olduğunu; bir morale ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde, 40'ın üzerinde il başkanımızla yaptığımız değerlendirmede, şunu söyledim: Bugün bize destek veren 43 il başkanı var. Yarın 45 olur, 46 olur. Kurultay salonuna tut ki 43 il başkanı ile girdik, marifet değil. Marifet, oradan 81 il başkanı ile birlikte çıkabilmek… Zaman zaman, 'Değişim eski partilerle mi olacak' diyenlere, şunu söylüyoruz: Değişim gençlerle, yeni yüzlerle, örgütümüzle olacak. Değişime direnenler, 'Seçimi kaybetmedik ki, sadece kazanamadık' diyenler bir yana, bundan sonra biz kazanacağız diyenler buradalar.

GÜÇSÜZ OLDUĞUMUZ COĞRAFYALARDA SUÇ, ÖRGÜTÜ YETERİNCE MOTİVE ETMEYENLERDEDİR: CHP'nin artık kendine ait, özgüveni yüksek, morali yüksek, kazanacağına inanan, başının üstündeki yüzde 25'lik cam tavandan korkmayan, onu tuzla buz eden, oy alamadığı dört kişiden üçünün peşine düşen bir örgüt siyasetine ihtiyacı var. Güçsüz olduğumuz coğrafyalarda suç; TRT çeken televizyonlarda değil, bu örgütü yeterince motive etmeyen, bu örgütün gücüne inanmayanlardadır. Biz örgütümüze inanıyoruz. Üyelerimize inanıyoruz. CHP, örgütü ile birlikte büyük başarılara imza atacak."

Bir vatandaşın kendisine verdiği kasketi takan Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ökkeş amcanın getirdiği bu şapka, CHP'yi 1970'lerde girdiği seçimleri birinci parti yapan şapkadır. Karaoğlan Ecevit'in şapkasıdır. Ökkeş amcanın şapkası ile çıkacağımız yolda, Cumhuriyet'in yüzüncü yılında gireceğimiz genel seçimleri de kazanacağız, yerel seçimleri de kazanacağız. Nasıl Karaoğlan Ecevit; işçi sınıfına sahip çıktıysa, örgütlenmeye sahip çıktıysa; sendikaları güçlendirip, sendikal mücadeleden güç aldıysa; bundan sonra da 2023'lerin CHP'si hem işçi sınıfı ile dayanışacak, çiftçinin derdi ile dertlenecek…"

Kasketi çıkarıp, bir başka vatandaşın verdiği fötr şapkayı da takan Özel, şunları söyledi:

"Bu da Atatürk'ün fötr şapkası. Hepsine teşekkür ediyoruz. Biz CHP'liler olarak… Ben buraya baba evinden helallik almaya geldim… Madem baba evidir. Çiftçinin boynu büküktür. Emeklinin maaşı yetmemektedir. Madem alın teri sömürülmektedir. Boynu bükülüne baba evinin kapıları ardına kadar açıktır. Çare baba evinde. İktidar umudu Cumhuriyet Halk Partisi'ndedir.

Bundan sonraki süreçte CHP'nin ayağa kalktığını, şahlandığını, aradığı morali bulduğunu göreceğiz. Gençleşeceğiz, enerjimiz artacak. Çok koşacağız, çok çalışacağız. Ama eninde sonunda, hep birlikte başaracağız. Sizlere güveniyoruz. Hep birlikte başaracağız."

Kaynak: ANKA / Güncel

Özgür Özel Karaoğlan Osmaniye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title