Haberler

Özgecan Aslan Davası

Mersin’in Tarsus ilçesinde, bindiği minibüsün şoförü tarafından hunharca öldürülen 20 yaşındaki Özgecan Aslan davasının ilk duruşmasının görüldüğü Tarsus Adliyesinde kadın örgütleri ve sivil toplum kuruluşu üyelerine MHP Milletvekili Baki Şimşek, CHP milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Hüseyin Çakmak ile Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can da destek verdi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde, bindiği minibüsün şoförü tarafından hunharca öldürülen 20 yaşındaki Özgecan Aslan davasının ilk duruşmasının görüldüğü Tarsus Adliyesinde kadın örgütleri ve sivil toplum kuruluşu üyelerine MHP Milletvekili Baki Şimşek, CHP milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Hüseyin Çakmak ile Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can da destek verdi.

Tarsus'ta 11 Şubat 2015 tarihinde kaybolan ve iki gün sonra vahşice öldürüldükten sonra yakılmış halde cesedi bulunan Çağ Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan'ın katil zanlıları bugün hakim karşısına çıktı. 26 yaşındaki minibüs şoförü Suphi Altındöken (26), babası Necmettin Altındöken (50) ile arkadaşı Fatih Gökçe (25) ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanıyor. Çok sayıda kadın örgütü ve sivil toplum kuruluşu üyesi Tarsus Adliyesinin bahçesinde basın açıklaması yapıp sloganlar atıyor.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, kadına şiddeti kınadığını belirterek "Bugün, herkesin vicdanını derinden yaralayan, hayata dair binlerce umudu olan, yüreği sevgi dolu, henüz hayatının baharında 20 yaşındaki kızımız, kardeşimiz, evladımız Özgecan'ın vahşice katledilmesini protesto etmek ona ve tüm kadınlarımıza yapılan şiddetin karşısında olduğumuzu ve olacağımızı duyurmak, bu vahşete yol açan canilerin hak ettiği cezaya çarptırılması amacıyla yapılacak duruşmada Özgecan kızımızın ailesine destek olmak amacıyla bir araya geldik" dedi.

Olaydan dolayı herkesin acısının çok büyük olduğunu anlatan Can, şöyle konuştu:

"Ülkemizde ve dünyada kadına şiddet haberlerini gördükçe erkek oluşumuzdan utanır hale geldik. Üzülerek belirtmek istiyorum ki; kadına şiddet ülkemizin en temel sorunlarından biri haline gelmiştir. Özgecan kızımızın başına gelenlerde bunun ön acı örneğidir. Özgecan'ın başına gelen bu kötü olay insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir."

Özgecan'ın ölümü ile sonuçlanan vahşeti yapan kişilerin en ağır şekilde cezalandırılacağını umduklarını belirten Can, şöyle konuştu: "Biz de bu olayın takipçisi olduk, olmaya devam edeceğiz. Özgecan'ın vahşice katledilmesi başta şehrimizde olmak üzere tüm Türkiye'de protesto edildi, kınandı, adına yürüyüşler düzenlendi. Bu trajik olayın şehrimizde meydana gelmesi ve tarihi 10.000 yıla dayanan bu güzel kentimizin bu üzücü olayla anılması bizleri derinden yaraladı. Ancak bu vahşeti protesto eden ve ailesine destek olmak üzere burada bulunan kalabalığı gördüğümüzde, merhum kızımızın ailesine tüm Türkiye'nin sahip çıkması göz önüne alındığında kadına şiddetin sona ereceği yönündeki umutlarımızı artırmıştır."

Özgecan başta olmak üzere; kadına yönelik her türlü ayrımcılığın, bu ayrımcılığı yapanların, şiddet uygulayanların, bunları koruyanların karşısında olduklarını anlatan Can, şunları söyledi:

"Biz ayrımcılık ve şiddete maruz kalan, yaşam hakkı elinden alınan, kısıtlanan ya da kısıtlanmak istenen tüm kadınlarımızın koşulsuz olarak yanında olacağız. Biz, her kadının kendini özgür ve eşit bir şekilde ifade etme, nasıl yaşayacağını, nasıl davranacağını ve nasıl giyineceğini nasıl ve nerede konuşacağını, kendini nasıl ifade edeceğini tamamen kendisinin belirleyeceğini, bu hususlarla ilgili sonsuz bir hak ve özgürlük içerisinde olması gerektiğine yürekten inanıyoruz. Biz yeni kadın cinayetleri olmaması, kadınlarımızın yeni şiddet olaylarına maruz kalmaması için başta şahsım olmak üzere kurum olarak üzerimize düşen tüm görevleri yapmaya devam edeceğimizi, bununla ilgili tüm görüşlere açık olduğumuzu sizlerle paylaşıyoruz."

MHP milletvekili Baki Şimşek de şiddeti kınadığını açıkladı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Baki Şimşek Şevket Can Tarsus Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title