Haberler

Özel Hastanenin Doğumhanesinden Kovulduğu İddia Edilen Kadının Bebeği Hayatını Kaybetti

Malatya'da doğum için gittiği özel hastaneden, damar giriş yolları seti sökülerek kovulduğu ileri sürülen kadının başka bir özel hastanede dünyaya getirdiği erkek bebek 17 gün sonra hayatını kaybetti.

Malatya'da doğum için gittiği özel hastaneden, damar giriş yolları seti sökülerek kovulduğu ileri sürülen kadının başka bir özel hastanede dünyaya getirdiği erkek bebek 17 gün sonra hayatını kaybetti.

İddiaya göre, Gönülay Gültekin (29) adlı kadın, hamileliği sırasında sürekli kontrole gittiği özel hastaneye bu sefer doğum için gitti. 450 TL doğum masrafı karşılığında fatura istenmesi nedeniyle kendisinin doğumhanede beklerken, damar giriş yolu setinin sökülerek kovulduğunu ve ardından ise ambulans verilmeden gittiği başka bir özel hastanede son anda doğuma yetiştirildiğini ileri süren Gültekin, ancak burada da bebeğinin küveze alınmayarak, sevk edildiği Turgut Özal Tıp Merkezi'ne giderken ambulans verilmediğini söyledi.

Gönülay- Ali Gültekin çiftinin 17 günden beri Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yoğun bakımda tutulan bebekleri hayatını kaybetti. Bebek, doğduğunda yemek borusunun mideye birleşen yerinde açıklık olduğu tespit edilmiş ve beyne oksijen gitmediği belirlenmişti.

Turgut Özal Tıp Merkezi morgu önünde bebeğinin cenazesini bekleyen talihsiz anne Gönülay Gültekin, "Kendileri de yavrularına morg kapısında ağlasınlar, Kendileri de morg kapısında kalsınlar. Ben yavruma yandım, kendileri de yansın. Benim yavrumun beynine oksijen gitmemiş, iç organları çalışmamış. Kendileri de yansın" diyerek ağıt yaktı.

Baba Ali Gültekin, "Bebeğimizin ölümüne sebep oldular. Her şeye bir kılıf uyduruyorlar, her şeyi normalmiş gibi gösteriyorlar. İkinci özel hastaneye gidiyoruz, ambulans verilmiyor. Olan insanların hayatına oluyor. Eşim doğumhanedeydi, doğum yaparken dışarı çıkarttılar. Bunun raporunu ikinci gittiğimiz özel hastaneden aldım. Raporda, 'Hasta tam doğum yaparken buraya geldi' diyor. Bebeğimiz öldü. Başka insanların bebeğine bu yapılmasın" dedi.

Bebeğin cenazesi amcası tarafından morgtan alınarak özel araçla Yazıhan ilçesine götürüldü. Anne Gönülay Gültekin'in bebeğin cenazesine bakarak gözyaşları döktü.

Gültekin ailesi hastanenin tutumuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına ve Sağlık Bakanlığına şikayet dilekçesi vermişti. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Gültekin Turgut Özal Malatya Bebek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title