Haberler

(Özel Haber) Yaralı Leyleklerin Tedavileri Devam Ediyor

Antalya'nın Manavgat ilçesi Ilıca beldesinde iki gün önce yuvalarında ayaklarına tel ve ip dolaşmak suretiyle yaralanan ve Sokak Hayvanları Geçici Barındırma ve Bakım Merkezi'ne getirilen 3 leyleğin tedavisine devam ediliyor.

Antalya'nın Manavgat ilçesi Ilıca beldesinde iki gün önce yuvalarında ayaklarına tel ve ip dolaşmak suretiyle yaralanan ve Sokak Hayvanları Geçici Barındırma ve Bakım Merkezi'ne getirilen 3 leyleğin tedavisine devam ediliyor. Leyleklerin getirildiklerinde yaralarının kötü olduğunu, ayaklarının üzerinde duramadıklarını belirten Manavgat Belediyesi Veterineri Cemil Turan, "Yaralı leylekler kısa sürede tedaviye cevap verdi. İkisi şu an rahatlıkla yürüyebiliyor. Durumu ağır olan leylek yapılan tedavi ile ayağının üzerinde durmaya başladı. Bu leyleğin tedavisine devam ediyoruz. Her gün ayağını kontrol ediyor, yarasını temizleyip ilaç sürüyoruz. Bu leyleğin sağlığına kavuşmasının ardından 3 leyleği Ilıca'da bulunan yuvalarına geri götürüp bırakacağız" dedi.

Veteriner Cemil Turan, Manavgat Belediyesi tarafından atıl durumdaki su deposunun düzenlenmesi ile oluşturulan Manavgat Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Barındırma ve Bakım Merkezi'nde 70 köpeğin bulunduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu köpeklerin büyük bölümü sokak köpeği. Bir bölümü sahibi tarafından bakılamadığı için bırakılan köpeklerdir. Kısırlaştırarak bakımını yapıyoruz. Ayrıca 30 dolayında kedi, 16 ördek, 2 kaz, birer çift halkalı sülün, tavus kuşu, tavuk ve tavşan bulunuyor. Bir tane de avcılar tarafından yaralanan ve kanadının birini kesmek zorunda kaldığımız martı bulunuyor." Barınağın tam anlamıyla doğal bir hayvanat bahçesini andırdığını belirten Turan, şunları söyledi: "Vatandaşlarımız barınağı ziyaret ettiği zaman çok memnun oluyor. Çeşitliliği fırsat buldukça artırmak istiyoruz. Sokak hayvanlarını burada barındırmak ve kontrollerini sağlamanın yanında özellikle küçük yaştaki çocuklarımızda hayvan sevgisini aşılamayı hedefliyoruz. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cemil Turan Manavgat Antalya Ilıca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title