Haberler

"Şalvar Davası" Filmi Gerçek Oldu, Kocalarını Yataklarına Almıyorlar

Güncelleme:

Şalvar Davası filmi Mersin'de gerçek oldu. Suyu olmayan mahallenin kadınları, su gelene kadar kocalarını yataklarına almayacaklarını açıkladı.

Erkeklerin zorbalığına baş kaldıran kadınların öyküsünü anlatan ve Şener Şen ile Müjde Ar'ın başrollerini paylaştığı "Şalvar Davası" filmi, Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Karakaya Beybükü Mahallesi'nde gerçek oldu.

SU GELENE KADAR KOCALARINI ODALARINA ALMAYACAKLAR

Köylü kadınlar, su ihtiyaçlarını 20 kilometre uzaklıktan eşek sırtında bidonlarla getirerek karşıladıklarını belirttiler. Köyün susuz kalması konusunda erkeklerin hiçbir şey yapmadığını söyleyen kadınlar, köye su gelinceye kadar kocalarına, onları "Odalarına almama" cezası verdiklerini söylediler.

"SUSUSLUKTAN KOKACAĞIZ"

Beybükü Mahallesi'nde susuzluktan genç nüfusun kalmadığını belirten Halil Kaya, "Yakınımızdan geçen Göksu Nehri'nden faydalanamıyoruz. 15 günde bir saat gelen su bize hiçbir fayda sağlamıyor.

EŞŞEK SIRTINDA SU TAŞIYORLAR

20 kilometre eşek sırtında su taşıyoruz. Yetkililerden sesimizi duymasını istiyoruz. Susuzluktan kokacağız" dedi.

ÇAMAŞIR MAKİNASI VAR SU YOK

Evlerinde çamaşır makinesi olmasına rağmen çamaşır yıkayamadıklarını belirten Selime Gül, "Mahallemizde aşırı derecede su sıkıntısı yaşıyoruz. Çeşmelerimizden su akmaz oldu. Depomuzu 15 günde bir bile dolduramıyoruz.

DAMLA DAMLA SU AKIYOR

Bazı çeşmelerde damla damla su akıyor, bu da bize yeterli gelmiyor. Bu olay nereye kadar böyle devam edecek bilmiyoruz. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz" diye konuştu.

mahallenin su ihtiyacının karşılanması için sondaj çalışması yapılacağını bildirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şener Şen Müjde Ar Karakaya Silifke Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title