Haberler

Bayramı Gözyaşlarıyla Geçiren Acılı Baba Yürek Dağladı

Bayramı huzurevinde karşılayan yaşlılar, bayramlaşmak için kendilerini ziyarete gelecek yakınlarını nemli gözlerle bekledi.

Bayramı huzurevinde karşılayan yaşlılar, bayramlaşmak için kendilerini ziyarete gelecek yakınlarını nemli gözlerle bekledi. Bayram vasıtasıyla yakınlarını görenler büyük sevinç yaşarken, kimileri de kendilerini ziyarete gelecek yakınlarının olmamasının burukluğunu yaşadı. İzmir Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi'nde kalan ve 35 senedir evlatlarının yolunu gözleyen yaşlılardan 67 yaşındaki Muhittin İşeder, bayramı gözü yaşlı geçiren yaşlılardan sadece biri.

Bundan 35 yıl önce eşinin kendisinden ayrılması ile üç evladını bir daha göremeyen acılı baba, bayram sabahları içinin kan ağladığını söyledi. Arkadaşlarının yakınları gelince kendini daha da kötü hissettiğini belirten Muhittin İşeder, hala umudunu kaybetmediğini belirterek, gözyaşları içinde çocuklarına seslendi:

"Bir evlat babasını aramaz mı? Ne kadar kötü olursa olsun aramaz mı? Ben onlar için gözyaşı döküyorum. Aramaz mı? 35 sene olmuş ben onları unutamıyorum. Bu bayram günü ekmek, yemek yemiyorum. Geceleri uyku uyuyamıyorum. Eğer beni görüyorsanız sevgili evlatlarım. Ben İzmir'de Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi'nde kalıyorum. Ne olur ölmeden sağlığımda sizleri bir kerecik de olsa sizleri göreyim. Ne olur Allah rızası için gelin sizi bir göreyim. Başka bir şey istemiyorum."

"ODAYA GİDİP HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLIYORUM"

Yıllardır çocuklarının yollarını gözleyen ve hasretlerine dayanamayıp iki kere de intihar eden acılı baba bayram günleri içinin daha çok yandığını ifade ederek, "Ben öldükten sonra bir kıymeti yok. Sağlığımda bir göreyim onları yeter. Bunca senedir oldu unutamıyorum. Eşimi de çok seviyorum, hala evlenmedim. Çocuklarımı bunca yıl geçti hala da unutamıyorum. Bayram seyran aklımdan çıkmıyor. Arkadaşlarımın çocukları burada gelip gidiyor. Onları gördükçe benim içim kan ağlıyor. Gidiyorum odaya kapıyı kapatıyorum. Hüngür hüngür ağlayıp geliyorum. Zor çok zor" şeklinde konuştu.

Çocuklarını düşünürken nefesinin daraldığını anlatan baba İşeder, "Bayram günleri beni mahvediyor. Nefesim daralıyor. Onların hasretinden nefes darlığım başladı. Sürekli acile gidiyorum. Ne olur onları bir kere göreyim" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zübeyde Hanım Gürçeşme İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title