Haberler

Özdağ: Tüm Doğal Yaşam Alanlarımız ve Kültürel Mirasımız Hukuksuzca Talana Açıldı

SAMSUN Çevre Platformu Sözcüsü Mehmet Özdağ, "15 Temmuz 2016 hain FETÖ darbe girişiminden bu yana OHAL ile yönetilen ülkemizde ÇED mevzuatlarını basitleştirip formaliteye çeviren pek çok yasa ve yönetmelik düzenlemesi ile tüm doğal yaşam alanlarımız ve kültürel mirasımız hukuksuzca...

SAMSUN Çevre Platformu Sözcüsü Mehmet Özdağ, "15 Temmuz 2016 hain FETÖ darbe girişiminden bu yana OHAL ile yönetilen ülkemizde ÇED mevzuatlarını basitleştirip formaliteye çeviren pek çok yasa ve yönetmelik düzenlemesi ile tüm doğal yaşam alanlarımız ve kültürel mirasımız hukuksuzca talana açılmıştır" iddiasında bulundu.

Samsun Çevre Platformu tarafından '5 Haziran Dünya Çevre Günü' nedeniyle basın toplantısı düzenlendi. Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı ve Samsun Çevre Platformu Sözcüsü Mehmet Özdağ, çevre sorunlarının doğa ve doğal kaynaklar için önemli problemler yarattığını söyleyerek, şöyle dedi:

"Ülkemizde, bölgemizde ve ilimizde 'Doğaya dönüş' temalı 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü kutlarken ekosistemi ve doğayı tahrip edici faaliyetler ne yazık ki gündemimizden düşmemektedir. 15 Temmuz 2016 hain FETÖ darbe girişiminden buyana OHAL ile yönetilen ülkemizde ÇED mevzuatlarını basitleştirip formaliteye çeviren pek çok yasa ve yönetmelik düzenlemesi ile tüm doğal yaşam alanlarımız ve kültürel mirasımız hukuksuzca talana açılmıştır. OHAL uygulaması halkın kendi yaşam alanlarına sahip çıkma, çevre ve yaşam mücadelesini önleme bahanesi haline getirilmiştir."

Özdağ, bölgede bir yanda komşu il Sinop ve Türkiye'nin göz bebeği İnceburun'a konumlandırılan nükleer santral, il ve bölgenin en verimli sahalarından Çarşamba ovasında ve Suluova'da kömürlü termik santral projeleri, diğer tarafta bölge boyunca sayısız HES projesi bulunduğunu hatırlatırken şöyle konuştu;

"Elbette enerji üreteceğiz, yeraltı zenginliklerimizi değerlendireceğiz, sanayileşeceğiz. Ancak bunları yaparken özellikle sürdürebilirlik kavramını ve çevresel değerleri göz önüne tutmanın zorundalık olduğu döneme girmiş bulunmaktayız.  Unutulmamalıdır ki temel sorunumuz doğal kaynağın yani havamızın suyumuzun ve toprağımızın korunmasıdır. Doğa ve doğal kaynağımızı koruyamazsak doğaya dönüşte olmayacaktır."

- Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Çevre Günü Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title