Haberler

Özbekistan Cumhurbaşkanı Kerimov, Lukoil Başkanı Alekperov'u Kabul Etti

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, Lukoil Başkanı Vagit Alekperov'u kabul etti.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, Lukoil Başkanı Vagit Alekperov'u kabul etti. Görüşmede, Lukoil'in Özbekistan'daki yatırım faaliyetleri ve projeleri ele alındı.

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, söz konusu görüşmede, üretilen kaynakların katma değerini artıracak projeler ve sektör için kaliteli uzmanların eğitimiyle ilgili iş birliği konuları gözden geçirildi. Ayrıca, uzun vadeli iş birliğini öngören projelerin hayata geçirilmesi ve istikbali olan yeni projelerin hazırlanması meseleleri detaylı olarak ele alındı.

Mirziyoyev, ülkenin enerji sektöründeki en büyük yatırımcılardan biri olan Rusya'nın Lukoil şirketi ile Özbekistan arasındaki verimli iş birliğinin gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Alekperov ise Lukoil'in Özbekistan ile petrol-gaz sektöründe geniş kapsamlı iş birliğinin daha da geliştirilmesine hazır olduklarını vurguladı.

Verilen bilgiye göre, Lukoil bugüne kadar Özbekistan'ın petrol-gaz sektöründe gerçekleştirilmekte olan projeleri için toplam 6,3 milyar dolarlık yatırım yaptı. 2007 yılından bu yana ülkede toplam 40 milyar metreküp doğal gaz üreten Lukoil, ülkede gerçekleştireceği yatırım projeleri sonucunda yıllık doğal gaz üretimi hacmini 18 milyar metreküpe çıkarmayı hedefliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Özbekistan Lukoil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title