Haberler

Polisten Ayşegül Çınar ve sevgilisini zora sokacak ifade: Silahı havada kurduğunu gördüm

Güncelleme:

Oyuncu Ayşegül Çınar ve sevgilisi Furkan Çalıkoğlu'nun güvenlik ekipleri ve polislere saldırmasına ilişkin dava bugün görüldü. Belinden silahı alınan polis memuru, verdiği ifadede Furkan Çalıkoğlu'nun silahı havada kurduğunu ve ateş etme eğilimine girdiğini söyledi. Polis memurunun bu ifadeleri, olayla ilgili farklı beyanatlar veren iki ismi zora düşürdü.

İstanbul Karaköy'deki bir otelin restoranında geçtiğimiz ay yaşanan olayda oyuncu Ayşegül Çınar ve sevgilisi Furkan Çalıkoğlu, kendilerini 'sessiz olmaları' konusunda uyaran görevlilerle, ardından da restorana gelen polislerle tartıştı. Çınar ve Çalıkoğlu'nun arbede yaşadığı polislerden birinin silahını aldığı iddiasının ardından ikili hakkında soruşturma başlatıldı. Kendisini 'silahı ateşlemek için almadım' diyen Çalıkoğlu ve "Furkan polisleri görünce teslim oldu" diyen Ayşegül Çınar'ı zora sokacak ifadeler geldi. Bugün görülen davaya katılan polis memuru, Çalıkoğlu'nun kendisinden aldığı silahı havada kurduğunu ve ateş etme eğilimi içerisine girdiğini beyan etti.

"KİMSEYE HARİTADAN YER BEĞEN DEMEDİM"

Furkan Çalıkoğlu ile oyuncu sevgilisi Ayşegül Çınar hakim karşısına çıktı. Savunma yapan sanık Furkan Çalıkoğlu, Saldırılara karşı kendimi korumaya çalıştım. Zararları karşılarım ama zarara uğrayan benim ve kız arkadaşım dedi. Ayşegül Çınar ise "Polis bizi gözaltına alırken ben, 'Dışarıda basın var. Ben sanatçıyım, lütfen kelepçe takmayın' diye ricada bulundum. Kimseye, 'Haritadan yer beğen' demedim" diyerek suçlamaları reddetti.

Polisten Ayşegül Çınar ve sevgilisini zora sokacak ifade: Silahı havada kurduğunu gördüm

ŞİKAYETÇİ SIFATIYLA HAZIR BULUNDULAR

İstanbul 52. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, tutuksuz sanık Ayşegül Çınar avukatı ile birlikte gelirken, tutuklu sanık Furkan Çalıkoğlu ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada, 9 polis memuru ile bekçi ve olayın çıktığı mekan çalışanı şikayetçi sıfatıyla hazır bulundu.

"SİLAHI ALDIM AMA BİLEREK ATEŞ ETMEDİM"

Mahkemede, aylık gelirinin 100 bin TL olduğunu söyleyen sanık Furkan Çalıkoğlu, "Bizden mekandan ayrılmamız istendi. Tepki gösterdim. Daha sonra yanımıza işletmeci olduğunu söyleyen şahıs geldi, özür dileyerek yerimizi değiştirmek istediğini söyledi. Yer değişikliğini kabul edip gösterdiği yere geçtik. Ardından işletme sahibiyle maskeli ve şapkalı şahıs geldi arkadan litrelik rakı şişesini kafamda kırdı. Kafama şişe indikten sonra o şahıs gitti. Ayağa kalktım tepki gösterdim ama tehdit ve hakaret içerikli bir söz kullanmadım. Beni yaka paça aşağıya attılar. Sonrasını hatırlamıyorum. Daha sonra izlediğim görüntülerden hatırladığım kadarıyla elime bıçak almışım. Benim amacım oradan bir an önce kız arkadaşımla gitmekti. Alt kata indiğimde karşımda birkaç şahıs vardı. Ben onların kolluk görevlisi olduğunu bilmiyordum. Kendileri de bana polis olduklarını söylemedi. Saldırıda bana bir şey yapacaklarını düşünerek silahını da gösterince kesin beni vuracaklar diye düşündüm. Silahı aldım ama kesinlikle bilerek ateş etmedim. Silah çöp kovasına doğru ateş almıştır. Kolluk görevlilerinin ne şekilde yaralandıklarını bilmiyorum dedi. Hakimin, Polisler üniformalı mıydı sorusuna Çalıkoğlu, Üniformalılarmış ama ciddi alkol almışım, şuurumu yitirmiştim. Hatırlamıyorum diye cevap verdi. Çalıkoğlu, Onlar bana bıçak ve şişelerle saldırdılar. Zararları karşılarım ama zarara uğrayan benim ve kız arkadaşım. İşletmeye zarar vermedim. Saldırılara karşı kendimi korumaya çalıştım" diye konuştu.

Polisten Ayşegül Çınar ve sevgilisini zora sokacak ifade: Silahı havada kurduğunu gördüm

"POLİSLERİ FARK EDİNCE TESLİM OLDU"

Sanık Ayşegül Çınar ise aylık gelirinin 20 bin lira civarında olduğunu belirterek, "Mekandan bizi çıkarmaya çalıştılar. Furkan tepki gösterince mekan sahibi gelip özür diledi. Sonra Furkan'ın arkasından biri kafasına şişeyle vurdu. Yaklaşık 20 kişi Furkan'a saldırdı. Furkan'ı sürükleyerek çıkarmaya çalıştıklarını gördüm. Herhangi bir çalışanın boğazına bıçak dayamadı. Arbede esnasında hakaret ve tehditte bulunmadı. Polisleri fark edince zaten teslim oldu. Polisin kollarına vurmadım, kelepçe takmaması için kolumu çektim. Kimseyi Sedat Peker ile tehdit etmedim. Kimseye, 'Haritadan yer beğen' demedim. Tek söylediğim şey, polis bizi gözaltına alırken 'Dışarıda basın var. Ben sanatçıyım, lütfen kelepçe takmayın' diye ricada bulundum. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Polisten Ayşegül Çınar ve sevgilisini zora sokacak ifade: Silahı havada kurduğunu gördüm

"ELİNDE 3 BIÇAK VARDI"

Şikayetçi restoran yöneticisi Alper Karavar ise, "Yüksek sesle konuşuyorlardı. Diğer müşteriler rahatsız oluyordu. Mekan güvenliği Çağlar Bey'le masalarına gidip, böyle devam ederlerse kendilerini dışarı alacağımızı söyledik. O esnada Furkan Bey, çalışanımız Çağlar Bey'in boğazını sıkıp kendisine tokat attı. Resepsiyon görevlilerine polisi aramalarını söyledim. Ayşegül Hanım insanlara tabak, bardak fırlatıyordu, polisler Furkan Bey'i sakinleştirmeye çalışıyordu. Furkan Bey'in elinde 3 bıçak vardı. Polisler, Furkan'a ters kelepçe yapıyordu. Ayşegül Çınar da videoya alarak, 'Sizi medyaya vereceğim' diye tehdit ediyordu. Büyük bir maddi zarara neden oldular. Polis, Furkan Bey'i tam sakinleştirmişken, Ayşegül Hanım'ın söylemleri yüzünden tekrar alevleniyordu" dedi.

"HAVADA SİLAHI KURDUĞUNU GÖRDÜM"

Furkan Çalıkoğlu'nun silahını belinden aldığı polis memuru Bünyamin B. de Olay yerine gittiğimizde Furkan Çalıkoğlu'nun kafası kanıyordu. Elinde de bıçaklar vardı. Sakinleştirmeye çalışarak bıçakları aldık. Furkan Çalıkoğlu, daha sonra benim belimdeki silahı aldı. Havada silahı kurduğunu gördüm. Polis arkadaşla birlikte üstüne atladık. Kör noktaya ateş ettirmek için bileğini ittik. Silahın şarjörünü ben aldım. Şarjörü aldıktan sonra da tetiğe bastı. Ateş etmeyi denedi. Diğer polis arkadaşıma şarjörü gösterdim, böylece silahı aldı. Ayşegül Çınar da orada, 'Hepinizi öldüreceğim. Basına haber vereceğim' şeklinde tehditlerde bulunuyordu. Şikayetçiyim dedi. Bekçi Harun K. ise Arkadaşımızın belinden silahı aldı. Eğer polis arkadaşlarımız elinden almasa cinayet olurdu. Polis arkadaş şarjörü aldı, sanık Furkan tetiği basmaya devam ediyordu. İnsanlara doğru kasıtlı olarak tetik çekti dedi. Diğer polisler de kendisini sakinleştirmeye çalıştıkları halde sanık Furkan Çalıkoğlu'nun sürekli küfür, hakaret ve tehditlerde bulunduğunu, Ayşegül Çınar'ın da Haritadan kendinize yer beğenin diyerek tehditlerde bulunduğunu ifade ederek şikayetçi olduklarını söylediler.

DURUŞMA İLERİ TARİHE ERTELENDİ

Sanık Çalıkoğlu'nun avukatı ise müvekkilinin, haksız tahrik altında suçu işlediğini, müvekkilinin mağdur taraf olduğunu ve tutuklulukta kaldığı sürenin yeterli olduğunu belirterek tahliyesini talep etti. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayşegül Çınar Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title