Haberler

Otobüs durağı ve hayrat çeşmeye kurdeleli açılış

Güncelleme:

KÜTAHYA'da Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) ile Dumlupınar Üniversitesi'nin (DPÜ) ortak kullandığı Evliya Çelebi kampüsünde, tıp fakültesi ve kız öğrenci yurdunun bulunduğu alana halk otobüsü durağı ile hayrat çeşmesi yapıldı.

KÜTAHYA'da Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) ile Dumlupınar Üniversitesi'nin (DPÜ) ortak kullandığı Evliya Çelebi kampüsünde, tıp fakültesi ve kız öğrenci yurdunun bulunduğu alana halk otobüsü durağı ile hayrat çeşmesi yapıldı. Kurdeleli açılışta konuşan KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, "DPÜ buranın alt yapısını gerçekleştirdi. Belediyemiz buranın asfaltlanması işini üstlendi. Biz de üst yapıyı üstlendik" dedi.

KSBÜ ve DPÜ tarafından ortak kullanılan Evliya Çelebi kampüsünde, tıp fakültesi ve kız öğrenci yurdunun bulunduğu alana halk otobüsü durağı yapıldı. Ayrıca Özen ailesi tarafından da durağa hayrat çeşmesi yaptırıldı. Durak ile hayrat çeşmesinin açılışına KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Köse, DPÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez, KSBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi, KSBÜ Genel Sekreteri Kutlu Önal, Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Aziz Gürbüz, Kütahya Çeşme ve Pınarları Koruma Derneği Başkanı Hasan Ünal, hayrat çeşmesini yaptıran aile adına Fatma Özen ve üniversite personeli katıldı.

'3 KURUMUN BÜYÜK ÖNEMLİ EMEĞİ VAR'

KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Kavuncu, otobüs durağının 3 kurumun desteğiyle yapıldığını belirterek, "Burada bir iş birliği var. Burada 3 kurumun önemli emeği var. DPÜ buranın alt yapısını gerçekleştirdi. Belediyemiz buranın asfaltlanması işini üstlendi. Biz de üst yapıyı üstlendik. Üniversitelerin Kütahya'ya farklı yönlerden katkıları var. Bu katkılardan en göze görüneni, vatandaş nezdinde hayat bulanı, buradaki öğrenci ve personelin Kütahya ile ilgili olan sosyal yaşama, kültürel yaşama ve ekonomik değere olan katkılarıdır. Bu değeri artırmak sadece üniversitelerin yapacağı eğitim ya da hoca takviyesi ile olmuyor. Sağlanan imkanlar önem taşıyor. Ulaşım bunların başında geliyor" dedi.

Prof. Dr. Kavuncu yapılan hayrat çeşmesi ile ilgili de şunları söyledi:

"Bizim bir inancımız var. Bazı hayırlar var ki; öldükten sonra da devam edenlere giriyor. Bugün de hayır sahibi aile adına yapılan bir hayır var. Bu hayra vesile olan yakınlarına, aile büyüklerine ve dernek başkanı Hasan Bey'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kütahya halkına, üniversitemize, öğrencilerimize hayırlı olsun."

Konuşmaların ardından halk otobüsü durağı ve hayrat çeşmesi kurdele kesilerek hizmete açıldı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Evliya Çelebi Kütahya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Nihal Candan tekrar cezaevine girecek mi? Nihal Candan yeniden içeri mi giriyor? Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title