Haberler

Osmanlı Yatılı Erkek Kur'an Kursu Eğitime Açılıyor

Bilecik'te kurulan Osmanlı Hafızlık Erkek Yatılı Kur'an Kursu'nun, yarıyıl tatilinin ardından eğitime başlayacağı bildirildi.

Bilecik'te kurulan Osmanlı Hafızlık Erkek Yatılı Kur'an Kursu'nun, yarıyıl tatilinin ardından eğitime başlayacağı bildirildi.

İl Müftüsü Necati Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen, FETÖ'ye ait pansiyonun, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokolle İl Müftülüğüne tahsis edildiğini hatırlattı.

Söz konusu binanın Osmanlı Hafızlık Erkek Yatılı Kur'an Kursu adıyla hizmet vereceğini ifade eden Akkuş, burada İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında Dursun Fakih İmam Hatip Ortaokulunda öğrenim gören ve ailelerinin onay verdiği öğrencilerin eğitim göreceğini belertti,

Akkuş, yapılan bu çalışmayla Bilecik'te hafızlık Kur'an kursu eksikliğini gidermiş olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Yarıyıl tatilinden sonra da belirlediğimiz imam hatip lisesinde belirlediğimiz sınıfta öğrenim gören 27 öğrencimiz okula gitmeyecekler ve bir sene boyunca izinli sayılacaklar. Biz de bir sene içinde öğrencilerimize hafızlık programını tamamlatmayı düşünüyoruz. Bize tahsis edilen bina 120 yatak kapasiteli ama sadece yurt olarak düşünüldüğünde bazı bölümleri sınıf yapacağız, bazı bölümleri yatakhane olacak. Bunu düzene koyduktan sonra inşallah kızlarla ilgili talepler var, ilçelerden de talepler var. Talepleri karşılamak için çözüm arayışına başlayacağız. Çalışmalarımız devam ediyor."

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Necati Akkuş Bilecik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title