Haberler

Osmanlı Ocakları'ndan Hdp'nin Soru Önergesi Hakkında Açıklama

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, HDP’lilerin kendileri hakkında verdikleri soru önergesi hakkında, “HDP’nin yöneticileri Osmanlı Ocaklarını hedef alıp tabelalarını Osmanlı Ocakları’nın indirdiğine dair iftira ve karalama kampanyalarını paralel yapı, MHP ve CHP ile eş zamanlı yürütüyor” dedi.

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, HDP'lilerin kendileri hakkında verdikleri soru önergesi hakkında, "HDP'nin yöneticileri Osmanlı Ocaklarını hedef alıp tabelalarını Osmanlı Ocakları'nın indirdiğine dair iftira ve karalama kampanyalarını paralel yapı, MHP ve CHP ile eş zamanlı yürütüyor" dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, Osmanlı Ocakları'nın faaliyetlerinin, gelir kaynaklarının ve siyasi uzantılarının araştırılması ile ilgili, İçişleri Bakanı Selami Altınok'a yazılı olarak cevaplandırması istemiyle TBMM'ye soru önergesi vermesine Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat tepki gösterdi.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Canpolat, "HDP'nin yöneticileri Osmanlı Ocaklarını hedef alıp tabelalarını Osmanlı Ocakları'nın indirdiğine dair iftira ve karalama kampanyalarını paralel yapı, MHP ve CHP ile eş zamanlı yürütüyor" açıklamasında bulundu.

HDP'nin teröre karşı mesafeli olmadığını iddia eden Canpolat, "Kürt halkının haklarını savunduğunu iddia eden, oysa Kürt vatandaşlarımızı seçimde tehdit edip, gasp oyları, tehdit oyları, emanet oylarla barajı aşan HDP, Osmanlı Ocakları'nın araştırılmasını neden istiyor? Bu tür çıkışlarla doğudaki Osmanlı Ocakları teşkilatlarımızı hedef haline getiren HDP, teşkilat mensubu arkadaşlarımızın bölgede ki çalışmalarını engellenmek istiyor." ifadelerini kullandı.

"TEŞKİLATIMIZ BÖLGEDE KARDEŞLİĞİ KALICI OLARAK SAĞLAMIŞ İSTİYOR"

Canpolat açıklamalarına şöyle devam etti:

"Terörden, anarşiden beslenen HDP, bölgede dengeleri değiştiren Osmanlı Ocakları'ndan aşırı derecede rahatsız olmakta. Düne kadar HDP ve MHP'nin çıkardığı Türkçü ve Kürtçü kavgalarını bitiren Osmanlı Ocakları her iki partinin hedefi haline geldiği gelmiştir. Doğu ve Güneydoğu'daki Osmanlı medeniyetiyle barışa hasret olan Kürt ve Türk halkı Osmanlı Ocakları'na bu minvalde sempati duyması HDP'yi ve MHP'yi endişelendirmiştir. Bu endişeyle beraber hem HDP hem MHP Osmanlı Ocakları'na yönelik iftira ve karalama kampanyaları başlatmıştır. Güven veren Osmanlı Ocakları milletin ilgi odağı halinde gelmiş, ülkemizde ve dünyada hızla büyüyen bir sivil toplum kuruluşu olmuştur. Kürt kardeşlerimizin Osmanlı Ocakları'na karşı ilgisinin önüne geçemeyen HDP sırf bu durum karşısında Osmanlı Ocakları'nı hedef haline getirmek istemektedir. Öte yandan MHP Lideri Bahçeli de ülkücü gençliğin Osmanlı Ocakları'na ilgi duymasından dolayı rahatsız olacak ki, HDP'nin Osmanlı Ocakları'na yönelik iftira ve karalama kampanyalarına ortak olmuştur."

"HDP AÇILIŞLARIMIZDA EYLEMLER YAPTI"

Kars Osmanlı Ocakları İl Başkanlığı açılışında HDP Kars İl Başkanlığı yöneticilerinin eylem yaptığını ifade eden Canpolat, "Batman Osmanlı Ocakları İl Başkanlığı açılışında ne tesadüf ki sokaklar birbirine girdi. HDP ile Osmanlı Ocakları teşkilatları arasında çıkacak bir kaos ortamından faydalanmak isteyen bu zihniyete Osmanlı Ocakları asla pirim vermedi ve vermeyecektir. Bizim Kürt kardeşlerimizle, Ülkücü kardeşlerimizle asla parti yöneticileri aramıza giremeyecekler. Biz asla kavgaya, şiddete müsaade etmeyeceğiz. Bir olacağız, diri olacağız. Gönüller yapacak, kalp kırmayacağız. Kardeşçe yaşayıp aynı uğurda kaderimizi, tasamızı, sevinçlerimizi birleştireceğiz. Ülkemize en güzel şekilde sahip çıkacağız.

Farklılıklarımızı bir hazine olarak değerlendirip ırk veya din ayrımcılığı dahi yapmayacağız. Bir yerde bir sorun varsa, bu soruna hep beraber çözüm üreteceğiz. Ecdadımız ta öteden 956 yıl öncesinden sürdürdüğü kardeşliği ırz-ı can yapmayı bizler yeniden inşa edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

HDP ve MHP yöneticilerinin Osmanlı Ocakları'na yönelik iftira ve karalamalarda bulunduğunu ancak seçmenin bunlara aldırış etmediğini ileri süren Canpolat, "Bunun en büyük nedeni ayrımcılığın yaşanmadığı Osmanlı medeniyetinin özünün yaşanıp yaşatılmak istenmesidir. HDP'li yöneticilerin tabelalarımızı Osmanlı Ocakları indirdi diyerek komik duruma düştüğünü dile getiren Kürt Kökenli kardeşlerimizin beyanları var. MHP Lideri Bahçeli'nin 'Bizans varisi' diyerek Osmanlı Ocaklarına hakareti etmesine tepki gösteren ülkücü kardeşlerimizin MHP'den istifa ederek Osmanlı Ocaklarına geçişleri ve açıklamaları var. Bunlar bizim ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. BBP'den Muhsin Yazıcıoğlu davasını güden bu davanın devamı olarak kabul edildiği gerekçesiyle Osmanlı Ocaklarına katılan alperenler ve erenler var. Milletimizin Osmanlı Ocaklarına karşı ilgili olmasından rahatsız olan siyasi partiler aslında ihtiyaçları olan Osmanlı Medeniyeti'ni hedef almaktadırlar" ifadelerini kullandı.

"İÇİŞLERİNİ MEŞGUL ETMEYE GEREK YOK. BİZZAT BİLGİ VERİRDİM"

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp'in Osmanlı Ocakları'nın faaliyetlerinin, gelir kaynaklarının ve siyasi uzantılarının araştırılması ile ilgili, İçişleri Bakanı Selami Altınok'a yazılı olarak cevaplandırması istemiyle TBMM'ye soru önergesi vermesinin çok komik bir durum olduğunu vurgulayan Canpolat, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Devleti meşgul etmenin ortalığı ayağı kaldırmanın bir anlamı yok. Kapımızı çalıp kahvemizi içip sorularının cevaplarını alabileceği Osmanlı Ocaklarına karşı tutum doğru değil. Bu tutumu Osmanlı Ocakları hak etmiyor. Bu kadar abartılacak bir durum yok. İşin özü Osmanlı Medeniyeti'ne hasret çeken vatandaşın kendi teşkilat giderlerini karşıladığı bir anlayışıyla ülkemize hatta dünyaya açılan bir sivil toplum harekatı olmamızdan duyulan rahatsızlığın içinde büyük bir başarı ve medeniyet aşkı vardır. Bu anlamda gelir kaynağı Osmanlı Medeniyetini arzulayan vatandaşın kendi imkanlarıyla şubesini açtığı hizmetidir. Bunu anlayabilmeleri için bizi tanımaları gerekiyor. Yargısız infaz yapılıyor, Osmanlı Medeniyetini insanların ne kadar arzuladığını, istediklerini dahi bilmiyorlar. Bütçeyle olmuyor, bu iş gönül işi samimiyet istiyor. Bütçesiz bir teşkilatın nasıl bu kadar kısa zamanda devasa büyüdüğüne akıl almıyor çünkü Osmanlı Medeniyetinin ne olduğunu bilmiyorlar. Bilseler kendi halklarına hizmet etmek için bize engel değil yardımcı olurlar." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Selami Altınok Sibel Yiğitalp Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title