Haberler

Osmanlı Ocakları, Büyükerşen'in sözlerine tepki gösterdi

Güncelleme:

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in Osmanlı padişah ve şehzadeleri ile ilgili sözlerine tepki gösteren Osmanlı Ocakları Eskişehir İl Teşkilatı, belediye önünde basın açıklaması yaptı. Grup, Büyükerşen'in Osmanlı'ya, tarihe ve kadınlara yönelik hakaretini kınadıklarını belirtti.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in, Osmanlı padişah ve şehzadeleri ile ilgili sözlerine, Osmanlı Ocakları Eskişehir İl Teşkilatı belediye önünde basın açıklaması yaptı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Binası önünde toplanan Osmanlı Ocakları Eskişehir İl Teşkilatı üyeleri, pankart açtı, su bidonu ve çelenklerle Büyükerşen'e tepki gösterdi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Osmanlı Ocakları Eskişehir İl Başkanı Sezgin Kocabay, cennetin kadınların ayaklarının altında olduğuna inanan bir inanca ve kültüre sahip olduklarını belirterek, Osmanlı ve Selçuklu medeniyetlerinde kadının yerinin tartışılmaz olduğunu söyledi.

Kocabay, kadınların kutsal ve dokunulmaz olduğunu ifade ederek, "Osmanlı'nın fetih ruhunu kirletmek, küçümsemek amacıyla yapılan bu açıklamayı kınıyoruz. Sayın Büyükerşen'in Osmanlı ile ne alıp veremediği var? Müslümanlarla ne alıp veremediği var? İslam ile ne alıp veremediği var? Yerel bir seçimde halka vatandaşa söyleyeceği bir icraatı olmayan Sayın Büyükerşen'in ecdadımıza, tarihimize ve kadınlarımıza yönelik bu hakaretini kınıyoruz." diye konuştu.

Büyükerşen'in Eskişehir'de kadınlara suları bidonlarla taşıtan bir belediye başkanı olduğunu dile getiren Kocabay, şunları kaydetti:

"Biz bu bidonu da kendisine hediye ediyoruz. Çıkıp meydanlarca erkekçe, mertçe kendi faaliyetlerini, icraatlarını paylaşması gereken Sayın Büyükerşen'in ecdadımıza tarihimize ve kadınlarımıza yönelik aşağılayıcı bu hareketini ve sözlerini tasvip etmek mümkün değildir. Kınıyoruz ve şiddetle, esefle lanetliyoruz. Bizler büyük bir medeniyetin, büyük bir imparatorluğun çocuklarıyız. Bizler Anadolu'nun sahipleriyiz. Bizler Anadolu'da var olduk, var olmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda siyah çelenklerimizi kendisine hediye ediyoruz. Kendisinin bir an önce basın ve kamuoyu önünde yüce Türk milletinden, yüce Türk kadınlarından ve Osmanlı tebaası olan Müslüman, gayrimüslim bütün tebaadan özür dilemesini bekliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Yılmaz Büyükerşen Eskişehir Osmanlı Kültür Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title