Haberler

Osmangazi'de Türküler Dile Geldi

Osmangazi Belediyesi'nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen panelde türkülerin tarihi ele alındı. Panel

Osmangazi Belediyesi'nin Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ile birlikte düzenlediği "Türkü Paneli ve Konseri" Ördekli Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Muhsin Özlükurt, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Akan, Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kenan Kır ve vatandaşların katıldığı etkinlikte, önce türkünün teorik olarak tarihsel süreci anlatıldı.

Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan Yrd. Doç. Dr. Erdem Özdemir'in moderatörlüğünde gerçekleşen panelde; konuşmacılar 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Prof. Dr. Ayhan Erol, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü'nden Doç. Dr. Türker Eroğlu, TRT Ankara Radyosu Müdürü Doç. Dr. Merdan Güven ve Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan Doç Dr. Özlem Doğuş Varlı, katılımcılara türkülerin tarihsel serüvenini anlatırken, kavramsal olarak da detaylı bilgiler verdi.

Bursa'nın barındırdığı birçok unsurla tam bir türkü şehri olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Erdem Özdemir, "Bursa, gerek Osmanlı başkenti olmadan önceki göçler, gerekse 1. Dünya Savaşı sonrası Kafkas ve Balkan göçleriyle Türkmen nüfusuna sahip oldu. Türkmen nüfusunun artmasıyla aşık kahvehaneleri gibi müzik mekanları da çoğaldı. Müzik şehri Bursa'da Türk Halk Müziği'nin ayrı bir yeri var" dedi. Konuşmacılar, sunumlarının ardından dinleyicilerin sorularını cevaplandırdı.

Panel sonrasında sahne alan usta sanatçı Muharrem Temiz, sazlı sözlü türkü ziyafeti sundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ördekli Kültür Merkezi Osmangazi Belediyesi Uludağ Üniversitesi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title