Haberler

Osmangazi'de Asansörler TSE'ye Emanet

Güncelleme:

Osmangazi, asansörlere TSE garantisi getiren ilk merkez ilçe oldu.

Asansörlere TSE Güvencesi

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilçedeki ev ve işyerlerinde kullanılan tüm asansörlerin, yıllık bakım ve kontrollerini yapmak üzere Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile işbirliği protokolü imzaladı.

Başkan Mustafa Dündar ve TSE Bursa Bölge Koordinatörü Mustafa Karaman tarafından imzalanan işbirliği protokolüne göre, Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği uyarınca asansörlerin, yılda bir defa A tipi muayene kuruluşları tarafından kontrol edilmesi sağlanacak. Porotokole imza atan TSE Bursa Bölge Koordinatörü Mustafa karaman, periyodik bakımı yapılan asansörlerle ilgili sonuçları içeren raporların da, belediyeye sunulacağını belirtti.

Protokol imza töreninde konuşan Karaman, "Kalite, istenmeyen yerde olmaz. Eğer siz istemiyorsanız, size kimse kalite getiremez. Bu işin hatırla gönülde olması mümkün değil" dedi. Osmangazi Belediyesinin Kalite, Çevre ve İş Sağlığı konusunda TSE'den belge alan tek belediye olduğunu ifade eden Karaman, "Bu konunun ihmali çok kötü sonuçlar doğurabilir. Daha üç gün önce Bursa'da yaşanan bir asansör kazasında, bir yük asansörü düşerek 5 vatandaşımızın yaralanmasına neden oldu. Bu noktada gösterdiği hassasiyet nedeniyle, Başkan Dündar'a teşekkür ediyorum" dedi.

Bursa'da, Türk Standartları Enstitüsü ile Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği uyarınca asansörlerin A tipi muayene kuruluşları tarafından kontrolünü içeren protokolü imzalayan ilk merkez ilçe olan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sunmuş oldukları hizmetlerde kalite ve standarda büyük önem verdiklerini belirtti. Geçtiğimiz yıl başka bir kurum ile imzaladıkları, asansörlerin yıllık bakım protokolünü, bu yıl TSE ile imzaladıklarını ifade eden Dündar, "Standart denilen şey, zaten devletimizin standardı.

Bizlerde belediye olarak bu yıl Türk Standartları Enstitüsü ile protokol imzalamaya karar verdik. Bu güne kadar üç adet kalite belgesi aldık. İnşallah, bu sayıyı 5'e çıkartarak, Osmangazi Belediyesi olarak TSE tarafından verilen bütün kalite belgelerini alarak, 5'i bir yerdeyi takmış olacağız. Bunun için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Karaman Mustafa Dündar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title